Politiebericht Eindhoven e.o. 6-12-2001
2ePersberichtdonderdag6december2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanranding
Woensdagmiddag rond 17.50 uur is in het Genneperpark een 39-jarige vrouw uit Eindhoven aangerand. Zij fietste daar komende van de St. Claralaan de Genneperweg in. Ter hoogte van de brug bij de Genneperwatermolen sprak een onbekende man haar aan. Hij vroeg hoe laat het was. De vrouw fietste door. Kort daarna zag ze dat die man achter haar fietste. Plotseling trok hij haar van de fiets, waardoor de vrouw viel. De man liep naar haar toe. Hij pakte haar vast en liep met haar naar de overkant van de weg de bosjes in. Vervolgens randde hij haar aan. De vrouw zag dat iemand in hun richting kwam gefietst. Zij riep om hulp. Direct daarop liet de man haar los. De getuige rende achter de verdachte aan, die wist te ontkomen. De verdachte is een man van ongeveer 20 jaar oud. Lengte 1.60 1.65 meter. Hij droeg een grijze jas met capuchon. De politie afdeling Gestel verzoekt getuigen zich te melden op telefoon 0900 8844.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Donderdagmorgen is op de kruising Aalsterweg Boutenslaan een roodlichtcontrole gehou-den. 12 automobilisten kregen een bon voor het negeren van het roodlicht.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 13.25 uur raakte bij een aanrijding op de Herman Gorterlaan een 49-jarige fietster uit Eindhoven gewond. Zij fietste daar komende uit de richting van de Antoon Coolenlaan. Gekomen bij een aldaar gelegen fietseroversteekplaats sloeg zij linksaf. De vrouw verleende geen vrije doorgang aan een 48-jarige automobilist uit Maastricht die daar rechtdoor reed. De vrouw liep een beenbreuk op en is overgebracht naar het St. Joseph-ziekenhuis.

Helmond: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 22.00 en donderdagmorgen 8.30 uur is vanaf de Beelsstraat een blauwe personenauto, Fiat UNO 60 S, kenteken TJ-14-NJ, gestolen.

Geldrop: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 1.30 en 6.00 uur is ingebroken in een woning aan de Schoutstraat. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden, geld, diverse pasjes, persoonsbescheiden, 2 gsms, 1 laptop, 1 computer en een frees gestolen.

In een woning aan de Drossaardstraat is de afgelopen nacht ingebroken. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn identiteitspapieren, een gsm, een aansteker met een pakje sigaretten en geld gestolen. In de tuin zijn een geldkistje, met daarin pasjes en papieren, en een sinterklaascadeautje teruggevonden.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 10.30 uur is vanaf de Linnenstraat een rode personenauto, Opel Corsa, kenteken JR-BP-18, gestolen.

Waalre: Diefstal vogels
Tussen woensdag 18.00 en donderdag 8.30 uur zijn uit een voliere aan de Velddreef 10 kanaries gestolen. De toegangspoort is opengebroken.

Someren: Aanrijding met dodelijke afloop
Donderdagmorgen rond 6.30 uur is bij een aanrijding op de Nieuwendijk de 27-jarige Frank Smeelen uit Asten om het leven gekomen. Hij reed daar in zijn personenauto komende uit de richting Someren Heide. Uit tegenovergestelde richting komt de 46-jarige automobilist uit Someren gereden. De Somerenaar raakt daar een langs de weg staande vuilcontainer, wijkt uit en botst links van de rijbaan tegen drie in de berm staande bomen. Hierop is hij gekanteld en schuift met zijn bestelbus de rijbaan op. Vervolgens schuift de bestelbus tegen de door de Astenaar bestuurde auto. De Astenaar is op slag dood. De automobilist uit Someren is zwaar gewond overgebracht naar het St. Anna-ziekenhuis.

Leende: Verdachten met lading gestolen wijn aangehouden Dinsdagmiddag zijn rond 16.50 uur op de A2 afslag Leende Valkenswaard in Leende 3 mannen, 22, 26 en 42 jaar, uit Eindhoven aangehouden. In de vrachtauto waarin zij reden bleek bij controle een partij wijn te zitten, afkomstig van een diefstal gepleegd in de nacht van 23 op 24 november jl. in Helmond. Later die middag om 17.55 uur is in een woning op de Kasteellaan in Eindhoven een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij hem werden een groot aantal laptops aangetroffen. De laptops bleken afkomstig te zijn van een diefstal vrachtauto, met daarin laptops, gepleegd in de nacht van 1 op 2 december jl in Tilburg. De verdachten zijn inverzekering gesteld. Naar aanleiding van het ingestelde onderzoek worden zij ook verdacht van diefstal van een trekker in Breda en poging diefstal van een oplegger, geladen met computers, in Tilburg in de nacht van 22 op 23 november jl. Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden vrijdag a.s. voorgeleid aan de Officier van Justitie.