Published: 08:18 06.12.2001 GMT+1 /HUGIN /Source: DPA Holding N.V. /AEX: DPA /ISIN: NL0000347300

DPA Holding en Oracle gaan strategische samenwerking aan

Haarlem / De Meern, 6 december 2001 - DPA Holding NV gaat op strategisch niveau samenwerken met enterprise softwareleverancier Oracle Nederland BV. De samenwerking heeft betrekking op twee onderdelen. DPA kiest voor Oracle als leverancier van een allesomvattende, web-based business-applicatie: Oracle E-Business Suite. Daarnaast gaan beide partijen op commercieel gebied de krachten bundelen. DPA en Oracle hebben hiertoe vandaag in Haarlem een overeenkomst gesloten.

Met Oracle E-Business Suite, die is ontwikkeld door Oracle, kiest DPA Financial People voor een allesomvattende, internetgebaseerde business-applicatie.

Oracle's E-Business Suite: één business-applicatie voor alle DPA-vestigingen
Oracle E-Business Suite is een modulair opgebouwd pakket van applicaties voor het digitaliseren van bedrijfsprocessen (ERP), klantrelaties (CRM) en leveranciersrelaties (Supply Chain Management), dat alle processen binnen DPA - ook internationaal - ondersteunt. Op die manier draagt het bij aan de verdere verbetering van DPA's dienstverlening aan klanten en kandidaten. Bovendien vergroot het Europa-wijde systeem de kwaliteit en beschikbaarheid van bruikbare managementinformatie. Hierdoor kan de organisatie gerichter worden aangestuurd: op ieder moment kunnen de verschillende bedrijfsprocessen zoals Recruitment, Human Resources, Marketing en Sales worden gemonitord aan de hand van actuele gegevens. Zeker nu de Europese uitbreiding van DPA geleidelijk verder gestalte krijgt, legt Oracle E-Business Suite een belangrijke basis voor DPA's toekomstige succes.

Strategische samenwerking op commercieel niveau
Naast dit project gaan DPA en Oracle Nederland ook een strategische samenwerking aan op commercieel niveau. Dit houdt in dat enerzijds klanten van DPA actief over de mogelijkheden van Oracle-systemen zullen worden geïnformeerd, waarbij het bovenstaande project als voorbeeld dient. Anderzijds zal Oracle Nederland zich inzetten om Oracle-specialisten die DPA veelvuldig detacheert, aan te bevelen. Beide partijen vullen elkaar perfect aan: Oracle levert de systemen, DPA de specialisten die ermee kunnen werken. Zowel DPA als Oracle verwachten dan ook op korte termijn resultaat van deze samenwerking.

Over DPA Holding NV
DPA Financial People is de onafhankelijke specialist in detachering en interim-management van financieel-administratieve professionals. Opdrachtgevers zijn bedrijven, overheidsinstanties en non-profitorganisaties. DPA heeft tien vestigingen in Nederland. Daarnaast beschikt het bedrijf over vestigingen in Duitsland, België, Engeland en Spanje. Het hoofdkantoor is gevestigd in Haarlem. DPA is opgericht in 1990 en telt circa 90 interne medewerkers en circa 410 interim-specialisten. Sinds maart 1999 is DPA genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Oracle Nederland BV
Oracle Corporation (NASDAQ: ORCL - news), 's werelds grootste leverancier van
bedrijfssoftware.
Voor meer informatie: www.oracle.com/nl

Noot aan de redactie (