Ardo nv wint de Golden Bridge Award 2001

Ardooie - Ardo N.V. heeft op donderdag 6 december de Golden Bridge Award 2001 in ontvangst mogen nemen. Deze award wordt uitgereikt aan het meest succesvolle Belgische of Luxemburgse bedrijf dat naar het Verenigd Koninkrijk exporteert. De prijsuitreiking is een initiatief van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in het VK.

De jury houdt bij de selectie voornamelijk rekening met initiatieven die blijk geven van marktinzicht, het benutten van nieuwe kansen, het durven instappen in nieuwe lucratieve mogelijkheden en het doorzettingsvermogen bij het veroveren van de Britse markt.

Volgens de jury voldoet Ardo N.V. ruimschoots aan deze selectiecriteria. Immers, Ardo N.V. heeft tal van acties ondernomen om de export naar het Verenigd Koninkrijk te bevorderen. De hieronder vermelde initiatieven zijn slechts een greep uit de activiteiten van de afgelopen twee jaar :

- Ardo N.V. heeft geïnvesteerd in een diepvriesruimte met een opslagcapaciteit van 15.000 pallets in Ashford, Kent. Hierdoor verzekert Ardo N.V. een perfecte levering en service van haar eindproducten in het Verenigd Koninkrijk.

- Talrijke investeringen werden uitgevoerd om een constructieve en lange termijn relatie in het VK te garanderen. Het Ardo UK administratief personeel werd gehuisvest in een nieuw kantorencomplex in Ashford. In de fabriek in Shearway werden meerdere aanpassingen gerealiseerd zodat deze voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
- Een internationaal kwalitatief marktonderzoek werd uitgevoerd om een dieper inzicht te krijgen in het consumentengedrag naar diepvriesvoeding. Dit resulteerde in een beter inzicht van de Britse consument op basis van zijn lifestyle patroon gerelateerd aan zijn voedingspatroon.

- Nieuwe producten werden gecreëerd om de Britse markt beter te kunnen benaderen. De introductie van enkele typische Britse niche producten in de grootdistributie creëerde opportuniteiten om producten met een hoger verkooppotentieel in hun aanbod op te nemen.
- Ardo N.V. heeft het vertrouwen van de Britse aankoper verworven dankzij inspanningen op enkele voor hen belangrijke aankoopcriteria. Zo verwierven alle Belgische productie-eenheden het EFSIS higher level certificaat. Dit is het hoogst bereikbare kwaliteitsniveau op vlak van voedselveiligheid, hygiëne en procedures dat in het VK kan bereikt worden.

Deze investeringen en inspanningen leverden positieve resultaten op. Ardo N.V. is marktleider in het VK op twee niveau's, nl. vooreerst als de marktleider van diepgevroren kwaliteitsfruit onder het eigen merk Shearway en onder distributie label. Anderzijds als marktleider van geïmporteerde diepgevroren groenten onder distributie label.

Wie is Ardo N.V. ?

'Wij bewaren wat de natuur ons geeft' is al meer dan 40 jaar het motto van Ardo N.V. (tot voor kort Ardovries N.V.). Jaar na jaar, oogst na oogst belevert Ardo N.V. zijn wereldwijd verspreide klanten met hoogkwalitatief diepgevroren fruit en groenten.

Vanaf de jaren 50 is Ardo N.V. actief in de wereld van groenten, eerst als familiale boerderij, vervolgens als handelaar om in 1977 een groeteverwerkend bedrijf op te starten in Ardooie. Door een continue expansie van productie- en verkoopseenheden over heel Europa, is Ardo N.V. de Europese leider in diepgevroren groenten en fruit. Vandaag telt Ardo N.V. elf productie-sites in zeven verschillende landen. De Ardo N.V. groep teelt, verwerkt en verkoopt 350.000 ton eindproduct naar 52 landen. Van het hoge noorden tot het diepe zuiden, staat de naam Ardo N.V. synoniem met uitgelezen kwaliteit en service.

Het Ardo gamma biedt een waaier aan diepgevroren groenten, groetemengelingen, groentebereidigen en fruit. Continue innovatie in nieuwe producten en productiemethoden in samenspraak met de klant garandeert een succesvolle samenwerking.

Ardo N.V. belevert een ruime portfolio aan klanten die aktief zijn in de catering, retail of industrie. Flexibiliteit, markt- en productkennis zijn de hoekstenen van Ardo's filosofie.

ots original text : Ardo
Beschikbaar op internet : http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie :
Ardo N.V.
Heidi Goovaerts
www.ardo.com
tel 0032.51.310621