Gemeente Nijmegen

Het lokale compliment 2001

De Vrijwilligerscentrale, Tandem en de gemeente Nijmegen organiseren dit jaar weer de uitreiking van de Vrijwilligersprijs 2001, het Lokale Compliment. De Rabobank Nijmegen stelt drie prijzen beschikbaar van FL 2500 (EUR 1.134), FL 1500 (EUR 681) en FL 1000 (EUR 454). De gemeente Nijmegen geeft de winnaar bovendien de mogelijkheid om een project ter waarde van FL 3000 (EUR 1.361) uit te voeren. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens de Nijmeegse Slotmanifestatie van het Internationaal Jaar van Vrijwilligers op vrijdag 7 december in Lux. Voordrachten kunnen tot 15 november worden ingezonden.

Tijdens de Slotmanifestatie, georganiseerd door het Lokaal Comité dat voor het internationaal jaar van vrijwilligers is opgericht, worden vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in het zonnetje gezet. Er is ondermeer een forumdiscussie en er wordt een toneelstuk opgevoerd. Het Lokaal Compliment is een blijk van waardering voor vrijwilligers(organisaties) die zich belangeloos inzetten voor de stad Nijmegen. Zij leveren immers een belangrijke bijdrage aan het sociale klimaat in de stad.
Een jury onder voorzitterschap van wethouder Van Rumund beoordeelt de ingezonden voordrachten en kiest daaruit zes genomineerden. De uiteindelijke drie winnaars worden pas tijdens de uitreiking bekend gemaakt. De jury bestaat verder uit een vertegenwoordiger van de media, de Rabobank Nijmegen, de Vrijwilligerscentrale én de winnaar van vorig jaar, de stichting Trias.
Elke organisatie, project of vrijwilligersgroep komt in aanmerking voor het Lokaal Compliment. Het thema waarop de jury dit jaar speciaal let is 'creatieve en originele werving van vrijwilligers'. Voor dit thema is gekozen omdat vrijwilligers steeds vaker een slag om de arm houden waar het gaat om een langdurige keuze voor een organisatie. De manier waarop je vrijwilligers werft telt dan zwaar. Bied je een open en gastvrije organisatie, zodat mensen van allerlei pluimage zich er thuis voelen? Belangrijke factoren zijn ook naamsbekendheid, netwerken en het bieden van een goede begeleiding van nieuwe vrijwilligers.

Inzendingen die van hun werving iets bijzonders maken, maken kans op een prijs.
Voordrachten kunnen schriftelijk worden gedaan door voor 15 november een korte vragenlijst in te vullen en op te sturen naar Gemeente Nijmegen, directie Inwoners, afdeling SAWI, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.
De vragenlijst is verkrijgbaar bij de gemeente en bij de Vrijwilligerscentrale. Iedereen die een voordracht heeft gedaan, ontvangt schriftelijk bericht.