Ingezonden persbericht

KRO De Wandeling: Rasechte Amsterdammer al 40 jaar moslim

, 03-12-2001 -- Sinds 11 september is duidelijk dat vrede niet vanzelfsprekend en dat oorlog geen ver-van-mijn-bed-show is. Het zal moeilijk worden om rond de kerstboom te gaan zitten alsof er niets aan de hand is. Met de Pax Christi Adventstochten willen Pax Christi en KRO De Wandeling stap voor stap op weg gaan naar het feest van de vrede, Kerstmis. Ook op televisie.

De gekozen routes maken deel uit van het Pelgrimspad, dat KRO De Wandeling dit tv-seizoen in 39 etappes aflegt. KRO De Wandeling maakt opnames van de vier Adventstochten op zondag 2, 9, 16 en 23 december en portretteert daarnaast mensen die hun eigen verhaal van hoop en vrede vertellen.

Een rasechte Amsterdammer en al 40 jaar moslim. Jan Beerenhout koos voor de islam omdat hij daar, op zijn zoektocht naar God, niet gedwongen of voor het blok gesteld werd. "'Geloof je in één God en geloof je dat Mohammed Zijn profeet is?', werd me gevraagd in de moskee van Den Haag. Ik kon alleen maar ja antwoorden." De islam noemt hij de godsdienst van de vrede. Maar ondanks zijn overtuiging twijfelt Beerenhout al 40 jaar aan zijn keuze. Op vrijdag 7 december speelt hij Open Kaart.

KRO De Wandeling, vrijdagmiddag 7 december om 16.30 uur, Nederland 1. (hh. zondagmorgen om 9.30 uur)



Ingezonden persbericht