Gemeente Zwolle

Aanplant bomen in geboortebos op 7 december Datum uitgave: 04-12-2001 Onderwerp :Milieu en woonomgeving

Op vrijdag 7 december aanstaande worden evenals vorig jaar, naar idee van de stichting Zwolle Groenstad, drie geboortebomen in het Vegtlusterbos in Berkum geplant. De bomen worden dit jaar door grootouders geplant ter gelegenheid van de geboorte van hun kleinkinderen. De baby 's zijn bij de aanplant aanwezig en ook Wethouder Van Dooremolen is aanwezig. Een deel van de opbrengst van de aanplant is bestemd voor het project 'Beter met bos en recreatie' van de gemeente Zwolle.

In samenwerking met de gemeente is in het Vegtlusterbos in Berkum een terrein aangewezen, bestemd voor het feestelijk planten van geboortebomen. Deze bomen worden geplant ter gelegenheid van een nieuwe inwoner, al dan niet uit Zwolle. Dit gebeurt tegen een bijdrage. De wijkopzichter verleent medewerking bij het planten en het onderhoud. Bij de boom wordt een gedenkplaatje geplaatst, waarvan het opschrift bepaald wordt door de planter(ster).
Er staan al herinneringsbomen in laanverband op Zandhove en in het Vegtlusterbos. Van de opbrengst is een deel al besteed aan de aanplant van nieuw bos in het kader van het project 'Beter met bos en recreatie'. Zwolle Groenstad werkt mee aan dit project van de gemeente Zwolle. Het project vergroot de recreatiemogelijkheden door aan de oostzijde van de stad bos aan te leggen. Verdeeld over een aantal locaties wordt tenminste 70 hectare bos aangeplant. Voor meer informatie over de geboortebomen kan men terecht bij Stichting Zwolle Groenstad, telefoonnummer (038) 453 33 49.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 04-12-2001 tot 08-12-2001