Rijksuniversiteit Groningen

05 dec 2001

Nummer 180 4 december 2001

Rijksuniversiteit Groningen houdt nieuwe inbelvoorziening voor studenten ten doop

Sinds enkele weken biedt de Rijksuniversiteit Groningen studenten de mogelijkheid om zonder extra kosten in te bellen op het universitaire netwerk. Tot nu toe moest deze voorziening zonder naam of eigen logo door het leven, maar daar komt op vrijdag 7 december 2001 een einde aan. Op die dag zal rector magnificus prof. dr. D.F.J. Bosscher onthullen wie de prijsvraag heeft gewonnen die was uitgeschreven voor het bedenken van een goed communicerende naam. De prijs, die wordt uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Academiegebouw, bestaat een notebook en digitale camera.

'Studenten-inbelvoorziening' is geen klinkende term die gemakkelijk van de tong rolt. Daarom daagde de universiteit haar studenten uit om een naam te verzinnen die meer passend en meer pakkend is. Aan creativiteit geen gebrek. De jury, die de taak had de winnaar van de prijsvraag aan te wijzen, kon uiteindelijk kiezen uit meer dan 175 inzendingen. De Groningse graficus Govert Sips ontwierp vervolgens een logo dat bij die naam past.

Kosten

De inbelvoorziening wordt bekostigd door de universiteit. Studenten van de RUG krijgen erdoor de mogelijkheid om zonder abonnementskosten in te bellen op het snelle en hoogwaardige universitaire netwerk. Wel moeten de studenten zelf de telefoonkosten betalen voor de tijd dat ze zijn ingelogd, maar het is mogelijk om dat vanuit elke plaats in Nederland te doen tegen lokaal tarief.

Breed ICT-pakket

De inbelvoorziening vormt een onderdeel van het uitgebreide ICT-voorzieningenpakket die dit najaar voor RUG-studenten beschikbaar is gekomen. Naast een snelle en betrouwbare verbinding biedt dit een aantal extra's, zoals toegang tot de voorzieningen van de universiteitsbibliotheek vanachter de eigen pc. Bovendien hebben de deelnemers de mogelijkheid om hun e-mail via internet te openen. Dat is handig voor studenten die het weekend thuis zijn of die tijdens een vakantie of stage in het buitenland verblijven.
* Op www.rug.nl/student is alle informatie over de ICT-voorzieningen te vinden.

* Op www.rug.nl/ruginbel is alle informatie over de inbelvoorziening te vinden en kunnen geĂŻnteresseerde studenten zich bovendien online aanmelden.

Noot voor de pers


* Meer informatie: Anneloes Degenaar, tel. (050)363 63 25, e-mail: a.l.degenaar@rc.rug.nl of Nanda Weiland, tel. (050)363 33 76, e-mail: n.c.t.weiland@rc.rug.nl

* De prijsuitreiking vindt plaats in Engelse Zaal van het Academiegebouw ( Broerstraat 5, Groningen) op 7 december 2001 van 16.00 - 18.00 uur.