Partij van de Arbeid

Persbericht

PvdA

Den Haag, 5 december 2001





PvdA organiseert de week

'Tegen de verrommeling van natuur en milieu'

Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samson bezoeken Brabant

Van 3 tot en met 7 december organiseert de Partij van de Arbeid de themaweek 'tegen de verrommeling van natuur en milieu'.

De PvdA organiseert deze themaweek, omdat verdere verrommeling van het landschap en de natuur moet worden tegengegaan.

Zij stelt in haar programma de zorg voor natuur en milieu voorop. Een duurzame economische ontwikkeling is van groot belang voor de kwaliteit van de samenleving. Het is tevens een kwestie van solidariteit tussen generaties. Onze kinderen en kleinkinderen dreigen te worden opgezadeld met een ecologische schuld. Ook die schuld zullen we de komende jaren moeten aflossen.

De afgelopen jaren is een aantal succesvolle stappen gezet waardoor het weer beter met het milieu gaat, maar we moeten natuurlijk blijven zoeken naar nieuwe manieren en toepassingen om het milieu en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren. Er is veel gedaan, er is nog veel te doen.

De werkbezoeken

Op vrijdag 7 december bezoeken de Tweede-Kamerleden Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem en kandidaat Tweede-Kamerlid Diederik Samson Bergen op Zoom en Kalmthout, België.

Het bezoek begint om 12.00 uur in Bergen op Zoom in de 03-kiezenhof, Steenbergsestraat 8. De PvdA delegatie gaat hier in gesprek met burgemeester Peter van der Velden, wethouder Piet van den Kieboom en de directeur sector ruimtelijke ontwikkeling en beheer Johan Stalknecht over de 5e Nota Ruimtelijke Ordening en de toekomstige ontwikkelingen in het gebied Geertruidapolder. Van 12.45 tot 13.30 uur volgt een rondrit door het gebied.

Het bezoek wordt om 14.30 uur vervolgd met een rondrit van Ossendrecht over de Kalmthoutse Heide naar het natuureducatief centrum 'De Vroente', Putse Steenweg 129 in Kalmthout, België. Hier gaan de PvdA-er in gesprek met onder anderen vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer en natuur- en milieu organisaties over de toekomstige bestemming van militaire oefen terreinen. Het werkbezoek wordt om 16.00 uur afgesloten.

Voor meer informatie Marije Laffeber 070-3183691