Gemeente Nijmegen

Nominaties voor het lokaal compliment 2001

De jury voor het lokaal compliment 2001 heeft zes organisaties en vrijwilligers genomineerd voor het lokaal compliment. Er waren 38 kandidaten voorgedragen. Op de Nijmeegse Slotmanifestatie van het Internationaal Jaar van Vrijwilligers op vrijdag 7 december in Lux vindt de prijsuitreiking plaats.

De Rabobank Nijmegen stelt drie prijzen beschikbaar van FL 2500, FL 1500 en FL 1000. De gemeente Nijmegen geeft de winnaar bovendien de mogelijkheid om een project ter waarde van FL 3000 uit te voeren. Het thema waarop de jury dit jaar speciaal lette was 'creatieve en originele werving van vrijwilligers'. Een jury onder voorzitterschap van wethouder Van Rumund heeft de 38 ingezonden voordrachten beoordeeld en daaruit zes kandidaten genomineerd. De uiteindelijke drie winnaars worden pas tijdens de uitreiking bekend gemaakt.

De genomineerde kandidaten zijn in alfabetische volgorde:
1. de Bewonersgroep Behoud Speelveldjes Bottendaal - de groep, die zich spontaan heeft gevormd, houdt zich bezig met het onderhouden, schoonmaken en repareren van 7 speelplekken in Bottendaal.
2. mevrouw Thea Croes, vrijwilliger in de wijk Hatertse Hei / Grootstal - mevrouw Croes verricht sociaal en wijkgericht vrijwilligerswerk in 14 organisaties.
3. de Oproepcentrale voor Ouderen Nijmegen (OVON) - de vrijwilligers helpen (vaak overbelaste) mantelzorgers door de zorg tijdelijk van hen over te nemen.

4. de vrijwilligers in de Pompekliniek - de vrijwilligers bezoeken zeer regelmatig de TBS'gestelden en doen activiteiten met hen.
5. stichting Nijmeegse Stadskrant - de krant met ander Nijmeegs nieuws wordt 11 keer per jaar vrijwel geheel door vrijwilligers gratis verspreid.

6. stichting Turkse Ouderen Nijmegen - de stichting organiseert activiteiten en doet aan belangenbehartiging voor zo'n 800 Turkse ouderen.

De uitreiking van het Lokaal Compliment en de tweede en derde prijs vinden plaatsvan 17.00 tot 17.30 uur.