Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.05 uur
Aantreffen illegaal vuurwerk

ZEIST Door de wijkpolitie van Zeist werd op donderdagochtend 6 december aan de Anna Paulownalaan een grote partij illegaal vuurwerk in een garagebox aangetroffen en inbeslaggenomen. De wijkagent had eerder deze week, toen hij in de wijk aan het surveilleren was, gezien dat enkele mannen zich bij een garagebox ophielden. In de box zag hij een groot aantal dozen staan.

Uit onderzoek kon de wijkagent niet vaststellen van wie de box was. In de garagebox werden dozen aangetroffen met vuurwerkpijlen en knalvuurwerk. In totaal betrof het 750 kilo vuurwerk. Het vuurwerk werd in overleg met Justitie inbeslaggenomen en ter vernietiging afgevoerd. Naar de eigenaar van de garagebox en het vuurwerk wordt door de wijkpolitie nog nader onderzoek gedaan.

Snelheidscontroles

HOLLANDSCHE RADING - Op donderdag 6 december werd door de politie tijdens de ochtend een snelheidscontrole gehouden op de Tolakkerweg. Tijdens de controle passeerden 1000 bestuurders met hun voertuig de radarcontrole. Van dit aantal bleken 43 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 75 km/h te zijn.

ZEIST Op de Oranje Nassaulaan werd tijdens de ochtend eveneens een snelheidscontrole gehouden. Bij deze controle werden 77 bestuurders geverbaliseerd die zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h hielden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/h. Tevens werd een 15-jarige bromfietsbestuurder gecontroleerd die met 71 km/h de radarcontrole passeerde.

BUNNIK - Op donderdag 6 december werd door de politie tijdens de ochtend een snelheidscontrole gehouden op de Schoudermantel. Tijdens de controle werden 66 bestuurders met hun voertuig bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 77 km/h te zijn.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN Door de politie werd op donderdagmiddag op twee plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Hoofdstraat en op de Traaij. Tijdens de controles werden 12 bestuurders geverbaliseerd voor het overschrijden van de maximum snelheid, 25 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 3 maal werd bekeurd in verband met het niet tonen van het rijbewijs.

Feestverlichting valt naar beneden

ZEIST Op donderdagmiddag 6 december raakte een 46-jarige vrouw uit Zeist gewond en een geparkeerd voertuig beschadigd door vallende feestverlichting aan de Slotlaan. De feestverlichting viel vermoedelijk naar beneden door een ondeugdelijke bevestiging en kwam boven op de geparkeerde auto en het op haar snorfiets voorbij rijdende slachtoffer terecht. Het slachtoffer raakte licht gewond en de auto liep een paar forse deuken op.

Aanrijding letsel
DE BILT Op donderdagavond 6 december vond op de Utrechtseweg een aanrijding plaats waarbij drie personen gewond raakten. Een 66-jarige inwoonster van De Bilt reed met haar auto over de parallelbaan van de Utrechtseweg en zag vijf personen die daar aan het joggen waren kennelijk over het hoofd. De sporters waren goed herkenbare aan reflecterende kleding met daarop rode verlichting. De automobiliste reed drie sporters aan waarvan er twee in de berm werden geslingerd en een persoon werd meegesleurd via de motorkap. De drie slachtoffers respectievelijk 20, 46 en 57 jaar oud en inwoners van Zeist en Bunnik, werden met ambulances overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht. Zij liepen botbreuken en verwondingen aan het hoofd op.

Auto rijdt tegen markeringswagen
MAARTENSDIJK In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december reed een automobilist op een markeringswagen van Rijkswaterstaat op de rijksweg A 27 en raakte gewond. Het slachtoffer, een 55-jarige inwoner van Schoonhoven, reed in de richting van Utrecht en verklaarde de rijstrooksignalering niet opgemerkt te hebben. Hij reed vervolgens tegen een markeringswagen met een grote verlichte pijl aan. Het slachtoffer moest uit zijn voertuig worden bevrijd door de brandweer. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen in het ziekenhuis.