Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2001
Persbericht district Lekstroom, 10.00 uur

Doorrijden na aanrijding

IJSSELSTEIN- Op woensdag 5 december vond er een aanrijding plaats op de Lekdijk waarbij een vrouw gewond raakte en de veroorzaker doorreed.

Een 35-jarige automobiliste uit Lopik reed omstreeks vijf voor zes over de Lekdijk komende uit de richting van de Nieuwegein in de richting van IJsselstein. Ter hoogte van de Radiolaan kwam uit tegenovergestelde richting een nog onbekende automobilist. Deze nam de bocht wat te krap en om een aanrijding te voorkomen moest de 35-jarige vrouw uitwijken.

Hierdoor kwam ze in de berm terecht en reed van de dijk af. De vrouw liep hierdoor diverse kneuzingen op.De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Voor informatie kun u contact opnemen met de politie van Lekstroom 0900-8844.

Man in beschonken toestand

NIEUWEGEIN- Op donderdagavond zagen surveillerende agenten een man zich vastklampen aan een lantaarnpaal aan de Slyterslaan. De agenten spraken de man aan en hieruit bleek dat meneer zo dronken was dat hij zichzelf niet staande kon houden en de lantaarnpaal als steunpunt gebruikte. De 46-jarige man uit Nieuwegein werd voor openbare dronkenschap aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een 46-jarige automobilist uit Harmelen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man reed de Rijksweg A2 en werd gecontroleerd door de politie. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken en op het bureau blies hij 0.80 promille. Naast een rijverbod van 2 uur kreeg de man een bekeuring van 410 gulden

Verkeerscontroles

HOUTEN- Op donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Schonenburgspad. 4 fietsers kregen een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden en 4 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

IJSSELSTEIN- Op donderdagochtend werd er een verlichtingscontrole gehouden op de Utrechtseweg. In totaal kregen 17 fietsers een bekeuring omdat het voor/achterlicht niet werkte.