Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur
Straatroof

UTRECHT Op de Notenbomenlaan vond donderdagavond een beroving plaats waarbij diverse goederen uit een auto werden weggenomen.

Omstreeks half twaalf reed een 23-jarige vrouw uit Aalten met haar auto over de Notenbomenlaan. Ter hoogte van de Snackbar werd plotseling haar linker portier geopend en griste een onbekende jongen haar tas met daarin een laptop van de bijrijders stoel.

Het slachtoffer stapte uit en probeerde nog achter de dader aan te lopen, echter na 100 meter realiseerde de vrouw zich dat haar voertuig onbeheerd met draaiende motor nog op straat stond en keerde terug. De politie zoekt getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder rijdt levensgevaarlijk door de stad

UTRECHT Donderdagavond vond in de stad een achtervolging plaats waarbij de verdachte levensgevaarlijke toeren uithaalden om uit handen van de politie te blijven.

Omstreeks negen uur stond de politie op de Constant Erzeijstraat ter hoogte van de bushalte in de richting van `t Goylaan. Op dat moment kwam er een auto met zeer hoge snelheid vanaf `t Goylaan in de richting van de W.A. Vultostraat rijden.

De agenten wilde de bestuurder controleren en zette de achtervolging in. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht passeerden op de W.A. Vulto tot twee maal toe de vluchtheuvel aan de linker zijde. Bij de kruising W.A. Vultostraat met de Briljantlaan reed de man door het rode verkeerslicht en vervolgde zijn weg met zeer hoge snelheid.

Ter hoogte van het Politiebureau aan de Baden Powellweg negeerde de Utrechter wederom het rode verkeerslicht en sloeg linksaf. Bij de Bleekstraat wilde de verdachte het rode verkeerslicht weer niet zien en sloeg rechtsaf om vervolgens ter hoogte van de Adema Scheltemabaan via de busbaan linksaf te slaan. Vanwege de verkeersveiligheid en de drukte (koopavond) hielden de agenten een gepaste afstand.

Door de hoge snelheid en een scala aan verkeersovertredingen raakten de politie de wegpiraat in de nabijheid van het Centraal Station kwijt. Na enige tijd hoorden de agenten een auto met piepende banden vanaf het taxi-plateau in de richting van het kruispunt Smakkelaarsveld rijden. Ook hier reed de verdachte door het rode verkeerslicht, onder de Leidseveertunnel door in de richting van het Westplein. Net onder de tunnel door moest hij vol in de remmen om te voorkomen dat er een aanrijding met een stadsbus zou ontstaan. Toch zag de coureur kans weg te komen. De agenten zagen geen kans de bestuurder op een verantwoorde wijze aan de kant van de weg te zetten.

De identiteit is bij de politie bekend. De man zal binnenkort op het bureau worden ontboden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat werden donderdagavond twee personen aangehouden voor het stelen van een grote hoeveelheid parfum.

De twee verdachte een 27-jarige vrouw en een 28-jarige man beiden uit Utrecht werden al enige tijd door de beveiliging in de gaten gehouden. De twee hadden en speciaal geprepareerde tas waarin zij een grote hoeveelheid parfumflesjes stopten.

Eenmaal buiten de winkel werden de verdachten door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij hadden voor ruim 1500,= aan parfum gestolen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmorgen vond op de kruising van de Laan van Chartroise met het Ondiep een aanrijding plaats waarbij een man ernstig gewond raakten.

Rond kwart voor twaalf reed een 26-jarige automobilist uit Utrecht met zijn voertuig over de Laan van Chartroise. Ter hoogte van de kruising met het Ondiep werd zijn auto plotseling geraakt door een fietser die vermoedelijk de auto niet had gezien.

Een aanrijding was het gevolg waarbij de 84-jarige fietser uit Utrecht gewond raakten aan zijn hoofd en been. De man werd overgebracht naar het UMC in Utrecht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.