Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.50 uur
Winkeldieven aangehouden

WOERDEN- Op donderdagmiddag werden twee winkeldiefjes van 13 en 14 jaar aangehouden na winkeldiefstal.

De jongens wilde een winkel verlaten aan de Rijnstraat zonder sportkleding af te rekenen aan de kassa. De politie werd gewaarschuwd en de jongens werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat de jongens een week eerder uit dezelfde winkel een zwembroek hadden gestolen. Ook bleek dat er uit een andere winkel snoep was gestolen.

De jongens uit Harmelen zullen via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Jongen raakt gewond bij aanrijding

WOERDEN- Op donderdagavond raakte een 15-jarige fietser uit Linschoten gewond na een aanrijding.

De jongen zat op zijn fiets te wachten voor een verkeerslicht bij de M.A Reinaldaweg. Bij groen licht stak hij de weg over maar werd toen plotseling aangereden door een 51-jarige automobilist uit Linschoten.

Zeer vermoedelijk lette de automobilist niet op het verkeerslicht en is hij door het rode verkeerslicht gereden. De jongen werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis en kon later op de avond weer huiswaarts keren. Fiets een auto raakten bij de aanrijding beschadigd.

Vrouw in sloot

WOERDEN- Op donderdagavond reed een 80-jarige vrouw in een sloot met haar invalidewagen.

De vrouw uit Woerden reed met haar invalidewagen over de Willem Tholenstraat en raakte, doordat de ramen van haar wagen waren beslagen, van de weg en reed een sloot in.

Door de brandweer werd de vrouw uit het water gehaald en met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Na weer op temperatuur te zijn gekomen kon de vrouw weer huiswaarts keren.

Snelheidscontrole

WOERDEN- Op donderdagmiddag vond een snelheidscontrole plaats op de S-Gravensloot. Deze controle werd gehouden van kwart voor vier tot kwart voor vijf. In totaal reden 4 automobilisten harder dan de toegestane 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur