Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 december 2001


Verkeersongeval Voorhout (D1)
Een 18-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout is donderdag 6 december rond 12.00 uur gewond geraakt toen hij werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist sloeg rechtsaf op de kruising van de Leidsevaart met de Sportlaan en gaf daarbij geen voorrang aan de bromfietser. Die is met rugklachten overgebracht naar het LUMC in Leiden.

Verdachte brandstichting aangehouden Noordwijk (D1)
De politie heeft een 16-jarige Noordwijker aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij zou in de nacht van 12 op 13 oktober kratten bij een bedrijfspand en een brievenbus in brand hebben gestoken aan het Rederijkersplein. Ook zou hij in de nacht van 26 op 27 oktober, eveneens aan het Rederijkersplein, kratten in brand hebben gestoken. Hierbij kon de brandweer voorkomen dat een nabijstaande schuur ook in brand kwam te staan. De jongen wordt maandag voorgeleid bij de kinderrechter.

Te hard Noordwijk (D1)
Een 22-jarige snorfietser uit Rijnsburg reed vrijdag 7 december rond 1.30 uur niet op het fietspad maar de rijbaan op de Beeklaan. Hij werd gecontroleerd en bleek te veel gedronken te hebben. De uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Bromfietscontroles Noordwijk/Noordwijkerhout (D1)
De politie heeft in de gehele week van maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november bromfietscontroles gehouden. Ook op de vrijdagnacht rond het uitgaanscentrum werd gecontroleerd. In totaal werden 250 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er werden in totaal 73 processen verbaal opgemaakt. Het gaat om overtredingen voor de constructiesnelheid (45), het niet (goed) dragen van de helm (14), het niet voeren van de verlichting of de verkeerde verlichting (5), het voeren van de verkeerde sticker/plaatje (5), het rijden zonder certificaat (6) en één voor niet goed werkende remmen. Naast deze overtreders werden 75 brom/snorfietsers in de gelegenheid gesteld om binnen een afgesproken tijd alsnog hun certificaat en/of verzekeringspapieren te laten zien (62) de gerepareerde verlichting (6), uitlaat (4) en constructiesnelheid (1) en de juiste sticker/plaat.
Tijdens de controle werden nog een aantal processen verbaal opgemaakt voor motorvoertuigen (met aanhangers) voor het niet dragen van de autogordel, voor de losbreekreminrichting, het kenteken van de aanhanger, het rijden over het verdrijvingsvlak, overbelasting van de aanhanger en het overtreden van de maximum snelheid.

Onder invloed Zoeterwoude-Rijndijk (D3)
Tijdens een surveillance zagen twee agenten vannacht, 7 december rond 01.30 uur een personenauto rijden met stadslichten en beslagen ramen. De bestuurster, een 54-jarige vrouw uit Zoeterwoude-Rijndijk, bleek gedronken te hebben. Het ademanalyse apparaat wees 260 Ug/l uit. De vrouw kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Onder invloed Leiden (D4)
Een 26-jarige man uit Den Haag is gisterenavond, 6 december rond 19.30 uur, op de Molenwerf aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 260 Ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een procesverbaal.

Controle vuurwerk Leiden (D4)

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

Controle overlast Leiden (D4)
Agenten hebben gisterenmiddag en avond, 6 december, op de fiets op het Maria Austriapad, het Alexandrine Tinneplein, de Morslaan, de Rijndijk, de Stevensbloem, het Stevenspark, de Rie Cramerlaan en op de Vondellaan gesurveilleerd. Het was overal opvallend rustig. Alleen bij de Storm Busingstraat troffen ze een groepje jeugd in de container en een ander groepje aan de kant van de weg.

Onder invloed Leiden (D4)
Op de Molenwerf is gisterenavond, 6 december rond 22.15 uur, een 33-jarige man uit Leiden aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleids 415 Ug/l op het ademanalyse apparaat. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een procesverbaal.

Ruzie Leiden (D4)
In een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkit is vannacht, 7 december, een ruzie ontstaan tussen vier mannen en een vrouw (leeftijd en woonplaats nog onbekend). Na een woordenwisseling, kwam het tot een vechtpartij waarbij twee slachtoffers (twee mannen) vielen. Zij zijn met hoofdwonden die gehecht moesten worden en een gebroken neus naar het LUMC gebracht. De daders zijn op een gegeven ogenblik vertrokken in een onbekende richting. Politie Leiden heeft nog lange tijd in de omgeving uitgekeken naar de daders, maar heeft hen niet meer aangetroffen. Uiteraard wordt het politieonderzoek voortgezet.

Inbraak woning Alphen (D3)
Op 5 december is in een woning aan de Papiermolen ingebroken. Het slot van de voordeur werd met behulp van een valse sleutel geopend. Jassen, geld en mobiele telefoons werden weggenomen.

Inbraak woning Nieuwkoop (D3)
In een woning aan de Klinkhamer is op 6 december ingebroken. Aan de achterzijde is men de woning binnengekomen. Het is nog niet bekend wat weggenomen is.
In een woning aan de Blaasbalg is eveneens ingebroken. Slaapkamerramen werden geforceerd aan de achterzijde van de woning. De gehele woning werd doorzocht. Een geldbedrag werd weggenomen.

Inbraak woning Driebruggen (D2)
Op 6 december is ingebroken in een woning aan de Burg. Doormanstraat. Een gaatje werd geboord in een zijraam. De woning is doorzocht. Rijbewijzen, kentekenbewijzen, geld en GSM's werden weggenomen.

Inbraak woning Waarder (D2)
In een woning aan de Mr. P. van Vollenhovenstraat is op 6 december ingebroken. Glas in een zijdeur werd ingeslagen. De gehele woning werd doorzocht. Het is nog niet precies bekend wat is weggenomen.

Inbraak woning Bodegraven (D2)
In een woning aan de Ambachtshof is op 6 december jl ingebroken. Via een slaapkamerraam is men binnengekomen. Sieraden, een laptop en een kluisje met waardepapieren en een GSM werden weggenomen.

Inbraak woning Gouda (D2)
In een woning aan de Poldermeesterstal is op 6 december ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een deur geforceerd. Pasjes, sieraden GSM's en een portemonnaie werden weggenomen.
Aan de Ridder van Catsweg werd eveneens ingebroken in een woning op de 1e verdieping. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. De woning werd doorzocht. Geld werd weggenomen.

Snelheidscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel/Moerkapelle (D2)
De politie heeft op donderdag 6 december op twee lokaties een snelheidscontrole gehouden. Er werd gecontroleerd op de Eerste Tochtweg. Hier waren 624 passanten. Er werden 21 processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/uur. De maximum toegestane snelheid hier is 80 km/uur. Op het Noordeinde te Moerkapelle werd eveneens gecontroleerd. Hier waren van de 175 passanten, 68 in overtreding. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/uur. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 60 km/uur.

Bromfietscontrole Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6)
De politie heeft op donderdag 6 december van 15.15 tot ongeveer 16.15 uur een controle gehouden op het bromfietsverkeer ter hoogte van de tunnel onder het spoor naar de wijk Esse bij het Raadhuisplein. Er werden vier scooterbestuurders gecontroleerd. Een kreeg een proces verbaal voor de constructiesnelheid. Twee werden in de gelegenheid gesteld om binnen een afgesproken tijd verzekeringspapieren en/of certificaat en gerepareerde verlichting te komen tonen.
Van 16.30 tot en met 18.00 uur werd eveneens gecontroleerd. Een aantal bromfietsers en scooterrijders werd door een motoragent naar de binnenplaats van het politiebureau begeleid. Daar werden de voertuigen op de testbank gecontroleerd.Drie kregen een proces verbaal voor de constructiesnelheid. Twee kregen een toonregeling. Binnen een afgesproken tijd moeten zij hun verzekeringspapieren komen tonen op het bureau.

Preventie folders auto-inbraken Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 4 en woensdag 5 december met name in de wijk de Zuidplas preventiefolder auto-inbraken uitgedeeld en auto's steekproefsgewijs gecontroleerd of deze goed afgesloten waren. De politie trof op 4 december drie onafgesloten auto's aan. Op de Parallelweg Zuid bleek in een auto nog goederen te liggen. De politie stelde vervolgens de eigenaar hiervan in kennis. Op woensdag 5 december werden ook drie onafgesloten auto's aangetroffen. In twee auto's werden waardevolle goederen aangetroffen. De eigenaren werden in kennisgesteld. In totaal zijn enkele honderden auto's gecontroleerd.

Ongeval Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Een 17-jarige bromfietser uit Nieuwerkerk a/d IJssel is donderdag 6 december rond 06.35 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising 2e Tochtweg / Parallelweg Zuid. Een 36-jarige Schoonhovense automobilist reed de bromfietser op de Parallelweg Zuid tegemoet. Toen hij linksaf wilde slaan zag hij de bromfietser niet aankomen. De bromfietser werd geraakt en raakte in de sloot naast de weg. De Schoonhovenaar heeft hem samen met omstanders uit de sloot getrokken. De Nieuwerkerker is met vermoedelijk een gebroken scheenbeen naar het Groenehartziekenhuis overgebracht.

Gestolen invalide drie-wieler terecht Boskoop (D2)
De drie-wieler voor invaliden die op woensdag 14 november was gestolen vanaf de fietsenstalling bij het station aan de Parklaan is terecht. Een oplettende burger trof de fiets op donderdag 6 december aan in de sloot langs het fietspad op het Rietveldsepad te Alphen aan den Rijn.
Een 41-jarige vrouw uit Boskoop deed op woensdag 21 november aangifte van diefstal van haar invalidenfiets. De fiets stond in de fietsenstalling bij het station aan de Parklaan. Toen de vrouw op maandagavond 19 november bij de fietsenstalling kwam was de fiets verdwenen.

Verkeersongeval Stolwijk/Haastrecht (D2)
Een 21-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel is op donderdag 6 december omstreeks 12.30 uur met vermoedelijk nekklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis na een aanrijding. De automobilist reed over de Schoonhovenseweg komende uit de richting van de Stolwijker Sluis. Voor hem op dezelfde weg reed een 50-jarige automobiliste uit Haastrecht. Zij wilde op de kruising met Schoonhovenseweg/Goudseweg linksaf slaan. Vanwege tegemoet komend verkeer stopte zij. De achter haar rijdende Nieuwerkerker zag te laat dat het voertuig voor hem stilstond. Een aanrijding was het gevolg. De Nieuwerkerker werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Controle vrachtverkeer Krimpen aan de Lek (D2)
De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 december een controle vrachtverkeer gehouden op de Jacob Catsstraat, het Baken en de Madeliefstraat. Het gaat hierbij om voertuigen hoger dan 2.40 m en/of langer dan 6.00 m. De politie heeft drie processen verbaal opgemaakt. Twee voor voertuigen met een kraan en één voor een vrachtwagen.