Gemeente Nieuwegein

Wijkverkeersplan Doorslag door inspraakreacties enigszins aangepast Het college van B & W van Nieuwegein heeft besloten de raad voor te stellen geld beschikbaar te stellen voor de realisatie van het wijkverkeersplan Doorslag.

Begin oktober heeft de gemeente het wijkverkeersplan voor Doorslag ter inspraak voorgelegd aan de belanghebbenden. In het wijkverkeersplan worden de plaatsen aangegeven waar snelheidsremmende maatregelen het te hard en onveilig rijden moeten verminderen. Ook bevat het wijkverkeersplan enkele verbeteringen voor fietsers en voetgangers. Het wijkverkeersplan kreeg tijdens de inspraakbijeenkomst op 3 oktober 2001 voornamelijk positieve reacties. Op basis van de inspraakreacties zijn enkele wijzigingen in het plan verwerkt. Op 10 januari 2002 november behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het wijkverkeersplan Doorslag. Hierna besluit de gemeenteraad naar verwachting op 31 januari 2002 definitief over het verkeersplan. De start van de uitvoering wordt na de zomer van 2002 verwacht.

Op de inspraakbijeenkomst werd het plan over het algemeen positief ontvangen. Relatief veel opmerkingen betroffen de IJsselsteinseweg. Ook werd gepleit voor het verder uitbreiden van het 30 km per uur gebied en het aantal snelheidsremmers.
Enkele insprekers pleitten voor het verscherpen van de handhaving in plaats van het aanbrengen van snelheidsremmers.

Op basis van de inspraakreacties zijn de volgende toevoeging of wijzigingen voorgesteld:


* het aanbrengen van fietssuggestiestroken in plaats van fietsstroken rond Tuincentrum Baars;

* het instellen van een parkeerverbod in de Pijlstaart, vanaf de Koekoekslaan tot de Randijk;

* het opschuiven van de noordelijke aan te leggen drempel in de Steenarend, tot tegenover nummer 7, direct ten noorden van de Bosuil;

* af te zien van het plaatsen van hekjes bij de Goudvink, omdat dit nadelen voor de toegankelijkheid van kinderen heeft.

Het verder uitbreiden van het 30 km per uur gebied naar het noorden vindt het college niet in overeenstemming met gebruik en functie van de Buizerdlaan. Verzoeken voor verdere uitbreiding van snelheidsremmers is binnen het budget voorlopig niet mogelijk.

Op 10 januari 2002, vanaf 20.00 uur behandelt de raadscommissie Verkeer, Milieu en Cultuur het wijkverkeersplan. De raadscommissie vergadert in het gemeentehuis, Martinbaan 2. De vergadering is openbaar. Spreektijd kunt u desgewenst aanvragen via de secretaris van de raadscommissie, de heer R. Jansen, telefoon 030607 15 07. Na de behandeling door de raadscommissie besluit de gemeenteraad naar verwachting op 31 januari 2002 definitief over het verkeersplan. De start van de uitvoering wordt in het najaar van 2002 verwacht.
Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein