Gemeente Nieuwegein

Lift bij de trap voor het gemeentehuis wordt verbeterd Van 10 tot en met 14 december zijn er werkzaamheden aan de personen/goederenlift bij de trap voor het gemeentehuis in Nieuwegein. Sinds de opening van het gemeentehuis in augustus vorig jaar is de lift te vaak buiten gebruik. Door de aanpassingen wordt de lift minder storingsgevoelig en wordt de bediening makkelijker. In deze week is enige overlast bij de gebruikers van de lift niet te voorkomen. Daarom is de afspraak gemaakt dat de monteurs assisteren wanneer dat nodig is.

De storingsgevoeligheid van de lift wordt met name veroorzaakt doordat de deuren met enige regelmaat niet goed sluiten. Hierdoor worden de deuren niet goed vergrendeld en raakt de lift buiten gebruik. In plaats van de twee dubbele deuren, komen er nu twee elektrisch bedienbare deuren, voorzien van veiligheidssensoren. Hierdoor worden de deuren voortaan goed gesloten en vergrendeld.

Een andere verbetering is dat straks beide deuren via een knop op afstand automatisch kunnen worden geopend. Momenteel moet dat met de hand gebeuren, wat met name voor minder validen erg onpraktisch is. Bij het verlaten van de lift openen en sluiten de deuren straks ook automatisch.

---

Invoerdatum 6-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein