Ingezonden persbericht


Automatisch uitschuivende antenne, subtiel vloeiende lijnen en chatfunctie

Pininfarina-ontwerp maakt van Samsung N400 GSM een verzamelobject

Rijswijk, 7 december 2001 - Met de introductie van de door Pininfarina ontworpen GSM-telefoon N400 brengt Samsung meer dan alleen een van alle zakelijke en gebruiksvriendelijke functies voorziene GSM op de markt. In de handen van de befaamde Italiaanse designstudio is de N400 een statement van pure klasse geworden. Vanaf de subtiel vloeiende belijning en afgeschuinde rondingen tot het licht welvende actieve klepje ademt de Samsung N400 een puur samengaan van techniek en vorm. Maar de ontwerpers van Pininfarina zijn nog verder gegaan. Indachtig de lange geschiedenis van superieure en tijdloze ontwerpen voor automerken als Ferrari en Peugeot, is ook de N400 voorzien van een reeks snufjes die deze GSM naar het niveau van een begeerlijk verzamelobject tilt. De eerste kennismaking daarmee is wanneer het actieve klepje wordt geopend. Tegelijk schuift de automatische antenne uit en komt het blauwe display, met ruimte voor 6 tekstregels, tot leven. Wie wil hoeft alleen een stemcommando te geven, om te kunnen bellen, wappen of gebruik te maken van een van de vele menufuncties waarmee de N400 is uitgerust. Toegang tot Internet kan trouwens ook makkelijk worden verkregen met één druk op de speciale toets aan de zijkant van het toestel.

De keuze voor een inwendige, automatisch uitschuivende antenne brengt het karakter van het Pininfarina-ontwerp voor de N400 treffend tot uitdrukking. Het resultaat is namelijk een vloeiende ononderbroken vorm, terwijl toch geen compromissen zijn gesloten wat betreft ontvangst- en geluidskwaliteit. Datzelfde geldt voor de functies waarmee de N400 is uitgerust. Behalve voice dialing, voice menusturing en voice memo wordt het gebruiksgemak verder opgevoerd door voorspellende T9 tekstinvoer en een chatfunctie. Dankzij dit laatste is het heel gemakkelijk met meerdere deelnemers SMS-berichten uit te wisselen en tegelijk op het ruim bemeten en hoog resolutie display overzicht te houden op de inhoud van ontvangen boodschappen.
De N400 maakt optimaal gebruik van de kwalitatief hoogwaardige LCD-display techniek van Samsung. Met 128 x 128 pixels is het blauwe backlit display zeer goed leesbaar. Dit komt ook de meegeleverde bewegende screensavers ten goede.
De door Pininfarina ontworpen Samsung N400 is nu verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van
¤ 429 (f 945,-) inclusief B.T.W.

Kerngegevens Samsung N400

· Gewicht: 91 gram

· Afmeting: 112 x 45 x 17,9 mm

· Automatisch uitschuivende antenne

· Directe toegang tot Internet (Wap)

· T9 tekstinvoer en chatfunctie

· Blauw display met 7 regels (6 tekstregels)

· Agenda functies, kalender, To do List, alarm, tijd & datum, rekenmachine

· Voorprogrammeerbare toetsen voor directe toegang tot menu functies
· 50 beltonen en zelf beltonen creëren

· Telefoonboek voor 250 nummers (in telefoon)

· Dual band (GSM en DCS 1800 MHz)

· Geanimeerde screensavers

· Standbytijd tot 150 uur / spreektijd tot 6 uur
Samsung Electronics
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group - 13e op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde over de eerste negen maanden van 2001 een totale omzet van ¤ 20 miljard. Samsung Electronics bestaat uit drie business units: Digital Media, Semiconductors en Information & Communications. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, kleurenbeeldbuizen, monitoren en magnetrons. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.