BOVAG



Bron: Persberichten
Datum: 7-12-2001

---

Stel invoering eigen kenteken aanhangers uit tot na de zomer 2002

ANWB, BOVAG en RAI pleiten ervoor invoering van het eigen kenteken voor aanhangers, caravans en opleggers uit te stellen naar 1 september 2002. Dat schrijven zij in een brief aan de minister van Verkeer en Waterstaat.

De minister is van plan deze eigen kentekens al per 1 mei 2002 in te voeren. Gebruikers van aanhangers (circa 600.0000 waaronder ongeveer 400.000 caravans) krijgen dan een jaar de tijd om hun voertuigen van een nieuw kenteken voorzien. De organisaties wijzen erop dat gebruikers van aanhangers en caravans daarvan de dupe kunnen worden.

Op 1 mei begint namelijk het kampeerseizoen. Bezitters van caravans, caravan-importeurs en caravan-bedrijven zijn juist in de mei-periode bijzonder druk om hun voertuigen gereed te maken voor de zomer. Invoering per 1 september betekent dat het invoeringsjaar beter aansluit bij het seizoenspatroon dat zo kenmerkend is voor deze sector. Er komen dan meerdere geschikte perioden in het invoeringsjaar te vallen. Het vernieuwen van de kentekens zal dan gespreid kunnen plaatsvinden met een grote kans op een vlekkeloos resultaat