Ingezonden persbericht

s
Den Haag, 7 december 2001
ICN

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

Siemens Nederland levert breedbandtelefonie aan COLT

Telecomoperator COLT Nederland en Siemens Information and Communication Networks (ICN) groep hebben overeenstemming bereikt over de levering van een breedband netwerk voor zowel spraak als Internet en data diensten. De techniek die toegepast wordt is zowel ADSL (Asymmetrical Digital Subscriber Line) als SDSL (Symmetrical Digital Subscriber Line). COLT is één van de eersten in Nederland die SDSL, inclusief Voice-over-DSL, toevoegt aan zijn service. Deze oplossing voor zowel spraak als data services is gebaseerd op Siemens technologie.

COLT richt zich op zakelijke klanten die hoge eisen stellen aan kwaliteit, service en security en biedt spraak, data en internetdiensten op nationale en internationale basis via het eigen glasvezel netwerk. Voice-over-DSL is een nieuwe technologie waarbij spraak en data services gezamenlijk worden getransporteerd. Eenmaal geïnstalleerd kunnen aanvullende diensten eenvoudig geactiveerd worden zonder aanpassingen aan de infrastructuur. Naast de snellere levering biedt dit ook besparing in de operationele kosten.

Technische oplossingen
De oplossing van Siemens bestaat uit de Attane XpressLink DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) en Voice Gateway, de Siemens Attane XpressPass Broadband concentrator en het Siemens/Unisphere IP subscriber management en carrier router platform (ERX Edge Router Switch). Om efficiency redenen worden de gesprekken omgezet in spraakpakketten (ATM cellen). Dit betekent dat de transmissie capaciteit (2,3 Megabit per seconde in beide richtingen voor SDSL) gedeeld wordt door zowel de spraak als data. Door spraakpakketten prioriteit te geven boven de datapakketten kan de hoge kwaliteit gegarandeerd worden. De gebruiker heeft maar één enkele terminal nodig, de IAD (Integrated Access Device), waarop alle toestellen als telefoons, faxen, telefooncentrales (PBX), PC's, LAN's en routers worden aangesloten. De IAD verzamelt zowel de spraak als de data en transporteert deze over de traditionele koperlijn naar de DSL Access Multiplexer (DSLAM). De spraak wordt naar de Voice Gateway geleid, waar het via een V5 interface wordt overgedragen naar de voice switch (EWSD). De data wordt naar het IP subscriber management platform geleid waar de AAA (Authentication, Authorisation, Accounting) functies worden uitgevoerd en, afhankelijk van de bestemming, verder wordt gerouteerd.

COLT Telecom Group plc is een vooraanstaande aanbieder van breedband telecommunicatie- en internetdiensten aan bedrijven en overheidsinstellingenin Europa. Momenteel is COLT actief in 31 Europese steden in 13 landen en wil eind 2001 diensten aanbieden in 32 steden. COLT beschikt over een
EuroLAN netwerk van 15.000 km. dat voorziet in een hoge capaciteit glasvezelverbinding tussen alle COLT city netwerken. Daarnaast biedt COLT internetconnectiviteit en internethosting, en maakt het applicatieservices mogelijk in 11 Europese landen. COLT biedt haar verschillende diensten aan via de eigen backbone, reikend tot in de VS, en door wereldwijde samenwerking met meer dan 450 peering partners. COLT heeft 16 Internet Solution Centers (ISC's) in gebruik, die samen meer dan 86.000 vierkante meter potentiële hostingcapaciteit vertegenwoordigen. In het afgelopen boekjaar behaalde COLT een omzet van £640,8 miljoen en verzorgde het bedrijf 15,8 miljard minuten geschakeld dataverkeer. Over het kwartaal dat werd afgesloten in september 2001 steeg de omzet met 30% naar £231,4 miljoen. COLT Telecom Group plc staat genoteerd aan de Londense effectenbeurs (CTM.L) en aan de Nasdaq (COLT). Informatie over COLT en COLT-producten vindt u op onze website: http://www.colt-telecom.nl en/of http://www.colt-telecom.com

Siemens Informatie en Communicatie Netwerken (ICN): De IC activiteiten van Siemens zijn ondergebracht in de Informatie en Communicatie (I en C) divisies: Informatie en Communicatie Netwerken (ICN), Informatie Communicatie Mobile (ICm) en Siemens Business Services. Tezamen zijn wereldwijd 117.199 medewerkers in 160 landen actief. De divisie Informatie en Communicatie Netwerken met oplossingen op het gebied van IP Convergentie, IP Routing, Optical Networks and Broadband access voor carrier, providers en Enterprises heeft wereldwijd 50.568 medewerkers. In het boekjaar 00/01 werd door ICN een omzet gerealiseerd van 12,9 miljard Euro. De Siemens Groep in Nederland levert steeds meer toegevoegde waarde. In de vorm van projectmanagement, kennis, advisering en engineering, hard- en software-ontwikkeling, fabricage en assemblage. En in de vorm van logistiek, opleidingen, installatie en inbedrijfstelling, service, onderhoud en reparatie. Vergaande vormen van dienstverlening, waarbij klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten, spelen daarin een steeds belangrijker rol. Aanvullende informatie is beschikbaar op: http://www.siemens.nl Informatie voor de redactie:
Siemens Nederland N.V., Persvoorlichting, André van Schoonderwoerd den Bezemer
Tel: 070 - 333 2272, mobiel 06- 53 407417, fax 070 - 333 2253 e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl
Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo

André van Schoonderwoerd den Bezemer
Press Dept. Siemens Nederland
Information and Communication
Prinses Beatrixlaan 26 (H32C),
2500 BB Den Haag
0031(0) 70 - 333 22 72
0031(0) 6 - 53 407 417