Gemeente Doetinchem

Ab van de Vliert: "Er is veel bereikt"

Gemeentesecretaris Ab van de Vliert heeft vorige week zijn vertrek bekend gemaakt. Vanaf 1 februari 2002 stopt hij met zijn werk als gemeentesecretaris en sectordirecteur van de afdeling bestuur en burger. Ab van de Vliert aan het woord....

Wat is de aanleiding voor uw vertrek?
"De aanleiding is de organisatieontwikkeling waar we al geruime tijd mee bezig zijn. De gemeente Doetinchem zal uitgroeien tot een vraaggerichte organisatie. We zitten nu in een fase waarin de nieuwe top van de ambtelijke organisatie wordt benoemd. Conclusie hierbij is, dat het verstandig is een nieuwe manager te zoeken voor de gewijzigde functie van algemeen directeur/gemeentesecretaris en mij de ruimte te geven mijn functie te beëindigen

U bent negentien jaar secretaris geweest van de gemeente "Dat klopt, dat is een bewuste keuze. Ik ben al deze tijd in Doetinchem blijven werken, omdat het een mooie gemeente is en omdat het een prachtige baan is waar ik mij volledig in heb kunnen ontplooien. Daarnaast heb ik ook heel duidelijk voor de belangen van mijn gezin gekozen. Ruim negentien jaar heb ik met heel veel plezier deze functie vervuld en doe dat nog steeds.

Het is op mijn lijf geschreven. Je moet in een schakelpositie tussen bestuur en organisatie kunnen functioneren zodat er een goede harmonieuze samenwerking ontstaat. Ik ben trots op wat er de afgelopen periode in samenwerking met anderen, zowel in de gemeente als binnen de gemeentelijke organisatie, is bereikt. Doetinchem komt steeds sterker op de kaart als centrumgemeente van de Achterhoek. Ik sta volledig achter de ontwikkeling die de organisatie doormaakt. De doelstelling die beoogd wordt is goed, daar heb ik bij een goede invulling dan ook alle vertrouwen in!

Heeft u al plannen?
"Ja, maar heel beperkt. Ik heb vorig jaar al een cursus mediation gedaan en afgerond. Bij mediation bemiddel je bij conflicten. Ik vind het interessant en ga nu een verdiepingscursus volgen over mediation bij de overheid. Misschien zijn er straks mogelijkheden om dat in de praktijk te brengen. Verder heb ik nog geen concrete plannen, maar er zijn zoveel mogelijkheden om je nuttig te maken, dat komt wel goed!"

Het officiële afscheid van Ab van de Vliert zal begin volgend jaar plaatsvinden. Tegen die tijd kunt u op deze gemeentepagina een uitgebreider interview met hem lezen.