Gemeente Etten-Leur

Ontwerp-natuurgebiedsplan de Mark ter inzage

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant maken conform afdeling 3.5.6 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij in het kader van de regeling Programma Beheer hebben vastgesteld:
* het ontwerp-Beheers- en Landschapsgebiedsplan als bedoeld in artikelen 10 en 12 van de Subsidieregeling Agrarisch natuurbeheer; en

* de ontwerp-Natuurgebiedsplannen als bedoeld in artikel 13 van de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 voor de gebieden Westelijke Maasvallei, Oostelijke Maasvallei en De Mark.

Inhoud van de besluiten

Het Beheers- en lanfschapsgebiedsplan geeft inzicht in de mogelijkheden voor gesubsidieerd agrarisch natuurbeheer en landschapsbeheer in de provincie. Het plan omschrijft de nagestreefde natuurdoelstellingen op landbouwgronden die deel uitmaken van de provincie EHS en geeft aan welke beheerspakketten uit de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer daarvoor worden opengesteld. Het plan heeft betrekking op de beheersgebieden en de "Ruime Jas" zoekgebieden. Daarnaast worden de provinciale landschapsdoelstellingen met bijbehorende subsidiepakketten omschreven.
De natuurgebiedsplannen geven inzicht in de mogelijkheden voor gesubsidieerd natuurbeheer in de provincie. De plannen omschrijven gebiedsgericht het kwaliteitsstreefbeeld voor de natuurgebieden binnen de provinciale Ecologische Hoofdstructuur. Aangegeven wordt welke pakketten uit de Subsidieregeling Natuurbeheer 2000 worden opengesteld voor met name inrichting en beheer van deze gebieden. Ook worden de mogelijkheden voor particulier natuurbeheer aangegeven.

Terinzagelegging

Het ontwerp-Beheers- en landschapsgebiedsplan ligt ter inzage van 3 oktober tot 23 december 2001 in de bibliotheek van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch. De bibliotheek is tijdens werkdagen geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Het besluit ligt gedurende dezelfde periode ook ter inzage in alle gemeentehuizen van Noord-Brabant. De relevante bovengenoemde natuurgebiedsplannen liggen ter inzage van 3 december 2001 tot 5 januari 2002 in het provinciehuis en de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam. Baarle-Nassau, Boxmeer, Breda, Cuijk, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze ca, Grave, Heusden, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oosterhout, Oss, Ravenstein, Rucphen, 's-Hertogenbosch, Sint Antonis, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zundert.
Tijdens de tervisielegging zal voor onder andere het natuurgebiedsplan De Mark een voorlichtingsavond worden georganiseerd in de betreffende regio, waarbij ook het beheers- en landschapsgebiedsplan zal worden betrokken:
De Mark
Datum: 18-12-01 aanvang 19.30 uur
Locatie: Cultureel Centrum Van Gogh Zundert
Regio: Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Gilze ca, Breda, Etten-Leur, Rucphen, Zundert

Binnen de hierbovengenoemde termijnen van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk bedenkingen tegen de ontwerpplannen indienen bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC te 's-Hertogenbosch. Degene die schriftelijk bedenkingen inbrengt kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet worden vermeld.
De Awb-termijnen zijn verlengd om een ieder voldoende gelegenheid te bieden om de voorlichtingsavond te bezoeken en bedenkingen in te dienen.
De plannen zijn tegen kostprijs te bestellen bij het Servicecentrum van de Provincie Noord-Brabant, tel. 073 - 6812525. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Kennissteunpunt Programma Beheer, tel. 073 - 6812138 (alleen voor de middag).

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, december 2001.