Gemeente Etten-Leur

Brandweer wijst exploitanten van gebouwen op brandveiligheidseisen rond feestdagen

De naderende feestdagen zijn voor veel bedrijven en instellingen aanleiding om extra versieringen aan te brengen in hun gebouwen. Dit kan een extra risico inhouden als er brandbare materialen worden gebruikt. De commandant van de Brandweer Etten-Leur heeft daarom exploitanten/beheerders van alle plaatselijke horecagelegenheden, scholen, kinderdagverblijven, sportgebouwen, buurthuizen, tentoonstellingsgebouwen, theaters en winkels in Etten-Leur aangeschreven om de geldende
brandveiligheidsvoorschriften nog eens in het bijzonder onder de aandacht te brengen. In een speciale circulaire "Kerstmis en brandveiligheid" zijn voor hen de geldende eisen met betrekking tot vluchtwegen, blusmiddelen, nood- en transparantverlichting, open vuur, kerstbomen en kersttakken, versiering, toepassing van materialen en het maximum aantal toe te laten personen op een rij gezet.

De voorschriften ten aanzien van het gebruik van kersttakken en kerstbomen zijn naar aanleiding van de brand in Volendam aangescherpt. Kerstbomen - mits geÔmpregneerd - zijn toegestaan, maar kersttakken mogen niet meer gebruikt worden als wand- en plafondversiering.

Vanaf half december zal de Brandweer Etten-Leur de naleving van de brandveiligheidsvoorschriften in de diverse gebouwen controleren.