Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 07 december 2001
09:58 vrijdag 7 december 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot 08.00 uur maandagmorgen 10 december a.s.
0592 361294 of 06 53 23 80 59

Assen, automobilist te water
Gistermiddag reed een 40-jarige man uit Assen met zijn auto over de Kanaalweg West. Hij schrok daar van een opvliegende vogel die bijna zijn voorruit raakte waarna hij met zijn auto in het water raakte. Hij kon zelf uit de auto en op de kant komen. Hij kwam er zonder letsel van af.

Assen, autobrand
Raakte vannacht een auto, die geparkeerd stond aan de Zevensterstraat, in brand. De politier sluit brandstichting niet uit. De 34-jarige eigenaresse deed aangifte. De brandweer bluste de brand. Een 38-jarige bewoner aan de Hortensiastraat deed vannacht aangifte van vernieling. De ramen van zijn woning werden vernield alsmede meubilair en apparatuur in zijn woning.
De politie houdt er rekening mee dat beide zaken verband met elkaar houden en in de relatiesfeer gezocht moeten worden.

Emmen, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 58-jarige man uit Emmen met zijn fiets over het fietspad van de Statenweg. Toen hij plotseling linksaf sloeg kon een hem tegemoetkomende 16-jarige bestuurder van een bromscooter hem niet meer ontwijken waarna een aanrijding volgde. De fietser kwam te vallen en liep daarbij een schedelbasisfractuur op en een gebroken kaak en sleutelbeen. Hij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. De bromfietser reed door omdat hij geen helm droeg en geen bromfietscertificaat had. Hij werd later in zijn woning aangetroffen. Hij krijgt ook een bekeuring voor het verlaten van de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken.

Emmen, man gewond
Vannacht kwam een 22-jarige man bij een kennis van hem aan de Calthornerbrink aan de deur en zei dat hij even daarvoor gestoken was. De man bleek in zijn gezicht en het schouderblad gestoken te zijn. Het slachtoffer werd per ambulance naar het SZE overgebracht. Beide wonden werden in het ziekenhuis gehecht en de man werd opgenomen. De politie onderzoek deze zaak, er is nog geen verdachte aangehouden.

Meppel, woninginbraak
Werd ingebroken in een woning aan de Oosterboerweg. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken waarna men binnen kon komen. Er werden sieraden weggenomen. De 57-jarige bewoonster deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Aan de Engelgaarde werd eveneens ingebroken. Een achterdeur werd geforceerd. Er werd geld, foto- en filmapparatuur weggenomen. De 53-jarige bewoner deed aangifte. Schadebedrag onbekend.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe