Gemeente Ede

Noot Beheer BV gaat het leerlingenvervoer voor Ede uitvoeren

Het vervoerbedrijf Noot Beheer BV uit Ede gaat met ingang van augustus 2002 het leerlingenvervoer en het vervoer voor het schoolzwemmen voor de gemeente Ede uitvoeren. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op dinsdag 20 november 2001 besloten deze opdracht te gunnen aan het Edese vervoersbedrijf.

Door de gemeente Ede is in de afgelopen maanden een Europese aanbestedingsprocedure gevolgd voor de uitvoering van het leerlingenvervoer en het schoolzwemmen voor de periode 1 augustus 2002 tot 1 augustus 2004. In verband met de omvang van het leerlingenvervoer en het vervoer voor het schoolzwemmen in de gemeente Ede is deze aanbestedingsprocedure op grond van Europese regelgeving voorgeschreven. In totaal hebben drie vervoersbedrijven op de aanbesteding ingeschreven. Alle bedrijven hebben voldaan aan de gunningsvoorwaarden. De uitgebrachte offertes zijn getoetst op kwaliteit, prijs en de mate van instemming met de overeenkomst die de gemeente in het bestek heeft neergelegd. Na afweging van alle gunningscriteria in een puntensysteem heeft met name de prijs die Noot Beheer BV heeft geoffreerd de doorslag gegeven.

Ouders en scholen worden in overleg met de gemeente tijdig geïnformeerd door Noot Beheer BV over het nieuwe vervoersplan en de nieuwe klachtenregeling per 1 augustus 2002. Het Edese vervoersbedrijf is actief met groepsvervoer in de regio en heeft gedurende 15 jaar het leerlingenvervoer verzorgd voor de gemeente Ede. In 1999 heeft Novio Net BV uit Nijmegen de opdracht verkregen tot 1 augustus 2002.
---

Ede, 6 december 2001