Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Samenwerking De Boer & Wendel en Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland en De Boer & Wendel hebben onlangs besloten tot een samenwerking. Doel is om de activiteiten en producten van beide organisaties onder de aandacht te brengen bij elkaars achterban en om te laten zien dat natuur en toerisme elkaar ook kunnen versterken. Natuur en cultuur zijn belangrijke ingrediënten van de reizen van De Boer & Wendel en vogels zijn graag geziene ambassadeurs van die natuur. De reisorganisatie wil zijn gasten ook in de toekomst hiervan laten genieten en steunt daarom het werk van Vogelbescherming Nederland.

De samenwerking omvat zowel publicitaire als financiële componenten. In de zomerbrochure biedt De Boer & Wendel een rondreis door Indonesië aan waarin vogels een belangrijke rol spelen. Tijdens de tocht over Java wordt - naast het gebruikelijke excursieprogramma - onder leiding van lokale vogelgidsen van Birdlife Indonesia een aantal belangrijke vogelgebieden (IBA's) bezocht. In het bezoek aan de stad Bogor is een voorlichtingsavond over vogels en vogelbescherming in Indonesië opgenomen. Onder leiding van een Indonesische vogelkenner wordt een excursie naar de bekende plantentuin van Bogor georganiseerd. In de brochure wordt ook aandacht besteed aan vogels en Vogelbescherming Nederland. In alle brochures is voor Vogelbescherming Nederland een pagina beschikbaar gesteld en staat bij alle bestemmingen informatie over beschermde vogels.

De Boer & Wendel biedt bij iedere boeking de keuze tussen een gratis reistas of een donatie van 10 euro aan beschermingswerk van de Indonesische BirdLife Partner. De reisorganisatie garandeert de financiële bijdrage aan Vogelbescherming Nederland en stelt bovendien een reischeque ter waarde van 500 euro voor een speciale actie ter beschikking.

Einde bericht

7 december 2001/58


Ingezonden persbericht