Ingezonden persbericht


Nieuws van Zeetours Cruises - zomer 2002


· Tien schepen nieuw in het programma

· Steeds meer vertrekhavens rond de Middellandse Zee
Zeetours Cruises heeft weer veel nieuwe schepen en vaarroutes aan het programma toegevoegd.

Nieuwe schepen
Om het assortiment nog completer te maken, heeft Zeetours Cruises tien schepen aan het programma toegevoegd. Daarvan zijn er zes nieuw gebouwd of na een grondige renovatie opnieuw ingezet onder een andere naam.

European Stars is toegevoegd aan de gemoderniseerde vloot van Festival Cruises. Het schip maakt 8-daagse cruises vanuit Genua. Royal Olympic Cruises heeft de Olympia Explorer in de vaart genomen, met 8-daagse cruises vanuit Venetië en Athene. Nieuw bij Holland America Line is de Prinsendam. De voormalige Seabourn Sun vaart in de zomermaanden in Noord Europa. De Westerdam van de Holland America Line wordt verbouwd en vaart als de Costa Europa voor Costa Crociere komende zomer een aantal aantrekkelijke cruises vanuit Amsterdam naar de hoofdsteden van de Oostzee, Noorwegen, Spitsbergen en de Noordkaap. Royal Caribbean neemt Brilliance of the Seas in de vaart, die cruises maakt naar de Oostzee en Noorwegen. Constellation van Celebrity Cruises ten slotte gaat reizen maken naar Noord Europa en Ierland.

Nieuwe vaargebieden en routes
Een aantal schepen wordt komende zomer in een nieuw vaargebied ingezet. De Amsterdam vaart deze zomer vanuit Seatle naar Alaska, terwijl de Rotterdam vanuit New York, Boston en Montreal naar New England vaart. De Prinsendam en Volendam hebben (buiten de zomermaanden) onder meer Zuid-Afrika en het Verre Oosten op het programma staan. Verder maakt Carnival Triumph korte - en weekcruises vanuit New York en vaart de Emerald vanuit Corfu, in combinatie met een verblijf op Corfu.

Reizigers kunnen kiezen uit steeds meer vertrekhavens rond de Middellandse Zee, namelijk Barcelona, Marseille, Cannes, Savona, Genua, Rome, Venetië, Mallorca, Corfu en Athene.

Zeetours heeft deze zomer een nieuwe rederij in het programma opgenomen. De rederij Orient Lines gaat met het bekende schip MarcoPolo varen in Noord-Europa.

Einde bericht

7 december 2001/56