Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuws van De Boer & Wendel - zomer 2002


· Veel nieuwe 'Te gast in'-rondreizen

· Uitgebreid Australië en Nieuw-Zeeland programma
· Uitbreiding individuele aanbod in onder meer China en Thailand
· Kampeersafari van Johannesburg tot Nairobi
· Samenwerking met Vogelbescherming Nederland (zie separaat bericht)
De Boer & Wendel brengt voor het zomerseizoen 2002 drie brochures uit. De 156 pagina's tellende Verre Oosten brochure is een jaarprogramma, waarbij voor het winterseizoen een nieuwe prijsbijlage wordt uitgebracht. De Australië & Nieuw-Zeeland en Zuidelijk & Oost Afrika brochures lopen van april tot november 2002. In deze drie brochures staan alle soorten reizen per gebied, zowel groeps- als individuele reizen en zowel rondreizen als strandvakanties.

Australië en Nieuw-Zeeland
Het programma in Australië is uitgebreid met een aantal nieuwe seat-in arrangementen. Naast verschillende korte arrangementen heeft De Boer & Wendel een nieuwe 24-daagse rondreis ontwikkeld die van Sydney naar Cairns gaat, via het rode hart van Australië. Hoogtepunten van deze reis zijn de Great Ocean Road, het mijnstadje Coober Pedy, Ayers Rock, Alice Springs en het Great Barrier Reef. Voor de individuele reiziger is er een nieuwe fly-drive per 4WD van Darwin naar Perth. Deze reis langs de westkust voert langs talrijke Nationale Parken, indrukwekkende landschappen en de befaamde wilde bloemen. Ook nieuw zijn de strandarrangementen aan de oostkust van Australië. In Nieuw-Zeeland is een nieuwe rondreis opgenomen volgens de 'Te gast in'-formule. De deelnemers bezoeken Auckland, Rotorua en Martinborough op het Noordereiland en gaan daarna via de Cook Straight naar het Zuidereiland om de prachtige flora en fauna te bewonderen. Aan het programma in Nieuw-Zeeland is ook een nieuwe seat-in rondreis toegevoegd met vijf prachtige treinreizen.

Verre Oosten
Bij de avontuurlijke Diamond rondreis door West Maleisië en Borneo is het nu ook mogelijk alleen Borneo te bezoeken. Verder is het programma in Maleisië uitgebreid met een aantal individuele modules, waaronder enkele avontuurlijke arrangementen naar Borneo.

Nieuw in Indonesië is een rondreis volgens de 'Te gast in'-formule naar Sumatra, Java en Bali. De samenwerking tussen De Boer & Wendel en Vogelbescherming Nederland heeft geresulteerd in een speciale Diamond rondreis naar Singapore, Sumatra, Java en Bali. Een gespecialiseerde gids van Birdlife International begeleidt deze reis en laat de deelnemers kennis maken met belangrijke vogelgebieden en de hier levende bedreigde vogelsoorten.

Zowel in China als Thailand is het individuele aanbod sterk uitgebreid, zodat het mogelijk is zelf een rondreis samen te stellen, met behulp van losse, soms avontuurlijke modules en de Diamond rondreizen.

Zuidelijk & Oost Afrika
In Zuid-Afrika is het zomerprogramma uitgebreid met een 23-daagse Diamond Easy Going rondreis. De Easy Going reizen verlopen in een rustig tempo met in bijna elk hotel twee of drie overnachtingen. Lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd en extreem vroege vertrekken worden zoveel mogelijk vermeden. Vele hoogtepunten als Krugerpark, Tuinroute, Tafelberg en Robbeneiland staan op het programma.

Tijdens een nieuwe rondreis in Namibië volgens de 'Te gast in'-formule leren de reizigers in een kleine groep dit fascinerende land van heel dichtbij kennen. De zandduinen van Sossusvlei, rotstekeningen van de Bosjesmannen in Twyfelfontein en Etosha National Park worden tijdens deze reis aangedaan.

In Oost Afrika introduceert De Boer & Wendel een avontuurlijke 30-daagse kampeersafari overland van Zuid-Afrika, via Zimbabwe, Zambia en Tanzania, naar Kenia.

Reisformules De Boer & Wendel
Diamond volledig verzorgde rondreizen met Nederlandstalige reisleiding en verblijf in eerste klasse hotels
Te gast in.. verzorgde rondreizen in kleine groepen met verblijf in kleinschalige, landelijke hotels of pittoreske guesthouses Seat-In rondreizen met internationale gezelschappen Private individuele rondreizen of deelarrangementen Beach strandvakanties op exotische bestemmingen

Einde bericht

7 december 2001/54