---
Business Architects lanceert eXimius voor beter vermogensbeheer

---
Software verhoogt klantenservice en efficiëntie vermogensbeheerders
Hoofddorp, 07/12/2001

Het financiële softwarebedrijf Business Architects heeft eXimius gelanceerd. eXimius is een softwareproduct voor het beheer van particuliere vermogens bij Europese banken. Door zijn analyse- en rapporteringsfunctionaliteiten, gebruiksgemak, internet- en componententechnologie alsook zijn Europees karakter, zorgt eXimius voor een betere klantenservice, het sneller maken van juiste(re) beslissingen en een verhoging van de efficiëntie bij Europese banken. Business Architects zet zijn geografische expansie verder door eXimius tegelijkertijd op de markt te brengen in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Via de eXimius-functionaliteiten, zoals rapportering, up-to-date-informatie over portfolio's en een klantenbeheermodule, leveren vermogensbeheerders sneller een betere service aan meer klanten. eXimius voorziet zo in handige kleurrapporten met grafieken voor klanten, hun boekhouder en de beheerder. Rapporten kunnen ad hoc gegenereerd worden, maar ook automatisch op vooraf ingegeven tijdstippen. De beheerder bepaalt zelf de inhoud en indeling van een rapport, alsook het formaat, het medium, de munteenheid, de verzendingsfrequentie, het aantal ontvangers en de taal waarin die het rapport wensen. Via enkele muisklikken is up-to-date-informatie over de portefeuillestatus beschikbaar. In eXimius zit ook een geïntegreerde CRM-functionaliteit, wat toelaat het volledige profiel van de klant te registreren en zo ook de klant persoonlijk te benaderen.

Dankzij andere functionaliteiten in eXimius, zoals "compliance"-analyse, prioriteitsbeheer en performantie- en risicometing, nemen vermogensbeheerders sneller juiste(re) proactieve beslissingen. Via "compliance"-analyse vergelijken vermogensbeheerders portefeuilles met modelportefeuilles van hun bank of klant, in functie van bijvoorbeeld een agressieve, defensieve of neutrale beleggingsstrategie. Om onmiddellijk een overzicht te krijgen van portefeuilles die dringende aandacht vereisen, biedt eXimius bovendien een gebruiksvriendelijk zoeksysteem, hetgeen het beheer van de prioriteiten in het dagelijks werk van een vermogensbeheerder vergemakkelijkt. De eXimius-performantiemeting geeft een kijk op het rendement gedurende een bepaalde periode. Niet alleen van de diverse investeringsproducten, maar ook per sector, munt, land en andere criteria. Voor die criteria kan de portefeuillebeheerder ook een risicometing laten berekenen en grafisch voorstellen.

eXimius komt banken ten goede door een efficiëntere werking van de afdelingen private en personal banking, lagere administratiekosten en betere feedback voor het bankmanagement. De softwaretoepassing verhoogt de efficiëntie van elke portfoliomanager, waardoor hij meer portefeuilles tegelijk kan beheren, vermits opzoekwerk in spreadsheats, manuele berekeningen en andere handelingen voortaan geautomatiseerd verlopen. De administratiekosten vallen lager uit door een geautomatiseerde informatiestroom tussen het front-office-pakket eXimius en de back-office. Met de applicatie krijgt het management ten slotte een overzicht van de globale prestaties, evenals statistieken over individuele portefeuilles, vermogensbeheerders en filialen.

Voor Business Architects is eenvoud in gebruik een belangrijk leidmotief. Niet alleen gebruikt eXimius gangbare financiële terminologie en is de toepassing beschikbaar in het Nederlands, het Frans, het Duits en het Engels, ook heeft ze een intuïtieve structuur. De informatie en "look and feel" van schermen, rapporten en menu's zijn afgestemd op vermogensbeheerders en hun klanten. Het product bevat wizards om beheerders door veel voorkomende processen te gidsen. Bovendien is de lay-out aanpasbaar, waardoor gegevens gegroepeerd, gesorteerd en afgebeeld worden volgens wens. Ten slotte loodst de helpfunctie de beheerder door de eXimius-structuur en omvat ze een verklarende woordenlijst. Na slechts 1 dag opleiding kan de vermogensbeheerder met het product eXimius van start.

Door de gebruikte internet- en componententechnologie is eXimius snel installeerbaar en operationeel, in alle filialen bruikbaar en verrijkbaar met nieuwe functionaliteiten. De toepassing wordt geïnstalleerd in een Windows-infrastructuur. Business Architects heeft een standaardwijze ontwikkeld om eXimius, de front-office, te integreren met de bestaande en bij banken gangbare back-offices, waar de administratieve verwerking gebeurt. De componentenarchitectuur zorgt er daarnaast voor dat de applicatie schaalbaar is. Door nauwe samenwerking met de klanten is eXimius een levend product dat evolueert met de behoeften van de klant en de markt.

De lancering van eXimius past in de trends, uitdagingen en mogelijkheden op de groeiende markt voor vermogensbeheer. Rapportering aan klanten en front-office-informatie zijn de twee belangrijkste technologische kwesties. eXimius focust op beide. Voorts onderscheidt de applicatie zich door haar gebruiksgemak, technologie en Europees karakter. Business Architects staat dichtbij Europese banken via zijn lokale expertise en vestigingen. eXimius is met zijn componentenstructuur ook aangepast aan de verschillende bancaire regels in de EU.

Franky Van Damme, Chief Executive Officer van Business Architects: "Instellingen die actief zijn in personal en private banking hebben te maken met grotere concurrentie, nieuwe technologieën, veeleisender en - door de welvaartstoename - meer potentiële klanten. Met eXimius kunnen banken op die trends inspelen. Vermogensbeheerders willen zo weinig mogelijk bezig zijn met IT en administratie, en willen zo veel mogelijk tijd steken in hun kerntaken. Onze front-office-toepassing maakt dat mogelijk. De diverse functionaliteiten zijn gericht op de creatie van toegevoegde waarde voor vermogende klanten, vermogensbeheerders en het bankmanagement."

---
END

---
Over Business Architects International
Business Architects International is een softwarebedrijf voor de financiële wereld. De onderneming biedt banken en verzekeraars business- en procesmodellen, herbruikbare softwarecomponenten en op basis daarvan ontwikkelde oplossingen voor kredieten en vermogensbeheer. Het bedrijf combineert financiële knowhow met technologische expertise. Het gamma van oplossingen bestaat uit ComponentBanker, het succesvolle pakket voor de bankwereld, en ComponentInsurer, een pakket zakelijke verzekeringsanalysemodellen en herbruikbare
softwarecomponenten.
Business Architects is opgericht in december 1997 en heeft vestigingen in Mechelen, Hoofddorp, Parijs, Frankfurt, Dublin en Luxemburg. Het bedrijf telt 106 werknemers en wil vóór het einde van dit jaar groeien tot 115 mensen. De onderneming sloot 2000 af met een omzet van 250 miljoen frank en heeft voor het lopende boekjaar een
omzetverwachting van 450 miljoen frank. Enkele klantenreferenties: Dexia, F. van Lanschot Bankiers, Realbank, Fortis, ING, KBC, AGF, Achmea en Vlaamse Huisvestingsmaatschappij.
Voor meer informatie
Business Architects International (www.baiworld.com), Zandvoortstraat C45, B-2800 Mechelen
Bénédicte Leys, tel: +32 15 27 34 03, fax: +32 15 27 34 05 E-mail: benedicte.leys@baiworld.com
NewsEngine PR (www.newsenginepr.com), Museumstraat 12, bus 31, B-2000 Antwerpen
Bart Inslegers, tel: +32 3 260 96 48, fax: +32 3 237 23 25 E-mail: bart.inslegers@newsenginepr.com
Ref.:BAI0722-1B831A