Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 12.15 u) Vrijdag, 7 december 2001

District Heerlen

Heerlen; verdovende middelen
De politie kreeg afgelopen donderdagavond op de Stationstraat in Heerlen het vermoeden dat er een man zich bezig hield met handel van verdovende middelen. De verdachte, een 21-jarige man uit Heerlen werd meteen aangehouden. De verdachte verzette zich daarbij flink tegen zijn aanhouding waarbij hij sloeg en beet naar de agenten. Bij nader onderzoek bleek hij totaal 11 bolletjes heroine en cocaine bij zich te hebben die inbeslaggenomen werden. Ook het geld dat de verdachte bij zich had, totaal ongeveer fl. 850,- in binnen en buitenlandse valuta werden inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
Op de Sittarderweg in Heerlen bleek bij controle donderdagavond een 33-jarige man uit Rotterdam eveneens heroine en cocaine (totaal zon zes bolletjes) bij zich te hebben. Die werden, samen met een mes welke de Rotterdammer bij zich had, inbeslaggenomen. Ook deze verdachte werd ingesloten.
Op de Dautzenbergstraat hield de politie donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Rotterdam aan. Die bleek bij nadere controle een vijftal bolletjes heroine bij zich te hebben. Uiteraard werden deze verdovende middelen inbeslaggenomen. De jonge verdachte werd ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.
Verder hield de politie donderdagmiddag op de Looierstraat een drietal mannen (21/23/34) uit Duitsland, Frankrijk en Spanje aan waarvan er een een bolletje cocaine bij zich had en een ander een aansteker waarin een mes verborgen / ingewerkt zat (verboden wapen in het kader van de Wet wapens en munitie). Dit werd allemaal inbeslaggenomen en de verdachten werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; geverbaliseerd
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 30-jarige vrouw uit Heerlen en een 47-jarige man, eveneens uit Heerlen. De politie verdenkt de vrouw van prostitutie (buiten de van gemeentewege daarvoor aangewezen en daarvoor bestemde gebied / plek). De politie zag afgelopen donderdagmiddag op de Sittarderweg op een gegeven moment het contact met een automobilist, een 47-jarige man uit Heerlen waarop de vrouw instapte en samen met de automobilist wegreed. De politie is hen achterna gereden en heeft beide verdachten elders aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt zowel tegen de vrouw alsook tegen de als klant verdachte Heerlenaar proces-verbaal op.

Nuth; gesignaleerd
Afgelopen donderdagavond zag een politiepatrouille op de Markt in Nuth een 25-jarige man (zonder vaste woon / verblijfplaats) staan met een mes in zijn zak. De politie nam het mes meteen in beslag. Nadere controle wees vervolgens uit dat de man gesignaleerd stond voor een nog openstaande hechtenis die hij moet ondergaan (totaal 7 dagen hechtenis). Nog voordat de politie de man kon aanhouden zette die het op een lopen. De politie ging hem meteen achterna waarbij ze de alerte hulp kreeg van een passant uit Nuth die de vluchtende man vastpakte. De politie hield de man vervolgens aan waartegen hij zich overigens flink verzette. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten. Terzake het bij zich hebben van een mes maakt de politie proces-verbaal tegen hem op terzake overtreding van de Wet wapens en munitie.