Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 12.15 u) Vrijdag, 7 december 2001

District Kerkrade

Kerkrade; rund neemt de wijk
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 08.30 uur wist een rund vanaf een slachtbedrijf in Kerkrade door over de omheining te springen, de wijk te nemen. Het rund rende de wijk in met in zijn kielzog enkele slagers van het slachtbedrijf die het ontsnapte rund achterna liepen. Op de Krichelbergweg liep het rund een vrouw omver (die daarbij alleen een pijnlijke arm opliep) en rende vervolgens via enkele tuinen naar een grasveld alwaar het rund bleef staan. Een opgeroepen dierenarts heeft het rund vervolgens een tweetal verdovingsschoten toegediend waarna het dier kon worden afgevoerd, naar het slachtbedrijf.

Kerkrade / Landgraaf; onder invloed
De politie heeft een 42-jarige automobilist uit Kerkrade bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Niersprinkstraat in Kerkrade bleek dat de Kerkradenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast kreeg de man een rijverbod.
Bij controle afgelopen donderdagavond op de Nieuwenhagerheidestraat in Landgraaf van een 42-jarige automobilist uit Landgraaf bleek de auto waarin hij reed niet APK-gekeurd is en dat hij geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij tussen de 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt terzake deze feiten proces-verbaal op tegen de verdachte.