Nozema

07-12-01

Grootste kerstboom in 2005 weer te zien

LOPIKERKAPEL - De Grootste Kerstboom zal pas weer in 2005 te zien zijn. Vorig jaar heeft Nozema (de exploitant van de Nederlandse radio- en televisiezenders) het besluit genomen de 375 meter hoge Gerbrandy-toren nog maar ééns in de vijf jaar te veranderen in de Grootste Kerstboom ter wereld.

Gezien de zeer hoge kosten (150.000) die elk jaar weer met het optuigen van de Kerstboom zijn gemoeid, is besloten om dit evenement alleen nog tijdens de lustrumjaren van Nozema te organiseren. Dus zal over vier jaar, in 2005, de Gerbrandy-toren weer als Kerstboom te zien zijn.

De zendmast in IJsselstein vormt al jarenlang een markant punt in MiddenNederland. Via deze mast kunnen dagelijks miljoenen Nederlanders de vele radio- en televisieprogrammas ontvangen. Wanneer de mast tijdens de kerstperiode voorzien is van 120 lampjes en een fel pieklicht, is hij bij helder weer zichtbaar van Hilversum tot Gorinchem.

De hoop op een eerdere terugkeer van de Kerstboom is nog niet helemaal vervlogen. Na de aankondiging vorig jaar, dit evenement alleen tijdens lustrumjaren van Nozema te organiseren, is er een particulier initiatief ontstaan om door middel van structurele fondswerving het mogelijk te maken de Kerstboom toch jaarlijks te laten branden. In principe werkt Nozema graag mee aan de realisering van de Kerstboom, die voor de IJsselsteinse gemeenschap inclusief Nozema veel betekent.

Gerbrandy-toren als Kerstboom