Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

7 december, 2001

Strawberries lanceert nieuwe versie website TeamAlert

www.teamalert.nl
De website van TeamAlert, het jongerenteam voor verkeersveiligheid is volledig gerestyled. De website bevat nieuwe elementen, zoals interviews met jonge nabestaanden en jongeren die zelf betrokken waren bij verkeersongelukken. Bovendien is de structuur van de homepage verbeterd, zodat hier in één oogopslag alle activiteiten worden gepresenteerd.

TeamAlert
Op verzoek van minister Netelenbos van Verkeer & Waterstaat, lanceerde het jongerencommunicatiebureau Young Works in de zomer van 2000 Team Alert. Dit jongerenteam informeert leeftijdgenoten op een eigentijdse en eigenwijze manier over verkeersveiligheid en functioneert als sparringpartner voor Minister Netelenbos. Strawberries ontwierp en ontwikkelde voor het team een website waar jongeren de handel en wandel van het team konden volgen, zich konden onderwerpen aan een verkeersveiligheidstest, met de Teamleden konden chatten en veel informatie over verkeersveiligheid konden vinden. Nu ruim anderhalf jaar later is het oorspronkelijke team van Diana, Marloes, Feshaye, Pepijn en Tim uitgebreid met drie nieuwe teams en is de website geheel aangepast aan de nieuwe situatie.

Jongeren als adviseurs
Een groep jongeren experts heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de nieuwe site. Tijdens een panelbijeenkomst hebben deze jongeren kritisch gekeken naar de bestaande site en de feedback die ze daarop gaven is verwerkt in de nieuwe versie van de site. Op de website vind je allerlei informatie over de teams en hun activiteiten. De Teamleden beheren zelf de site en kunnen met behulp van een eenvoudig content management systeem de site actualiseren met kalenderitems, columns, foto's, verslagen en andere rapportages.

Algemene informatie Strawberries
Strawberries is een Amsterdams internetbureau met 20 medewerkers en een uitgesproken no-nonsense mentaliteit. Strawberries wil helder communiceren omtrent nieuwe media en is als technologische frontrunner voortdurend bezig de mogelijkheden daarvan te verkennen. Als full service bureau bestaat Strawberries uit verschillende units met elk een onderscheiden specialisme: design, concept, development, formats, strategie, streaming, hosting en onderhoud. Andere klanten van Strawberries zijn o.a. Microsoft, Hunkemöller, Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Vitamust.

Algemene informatie Young Works
De campagne TeamAlert wordt gecoördineerd door Young Works, een communicatiebureau gespecialiseerd in het bereiken van jongeren (12 - 22 jaar). Youngworks verdiept zich al meer dan vijf jaar in de belevingswereld van jongeren en ontwikkelt op basis hiervan adviezen en concepten voor jongerencommunicatie. Young Works heeft zes medewerkers en beschikt daarnaast over een groot netwerk van jonge professionals op terreinen als vormgeving, internet, evenementen, tekstschrijven, film en tv. Zie voor meer informatie www.youngworks.nl

Grafisch materiaal
Voor grafisch materiaal kunt u terecht bij http://www.strawberries.nl/logos/

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met: Claudia van Deudekom
Rokin 60
1012 KV Amsterdam
020-5315151
claudia@strawberries.nl
www.strawberries.nl