Politiebericht Eindhoven e.o. 7-12-2001

1e Persbericht van vrijdag 7 december 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbraken en vernielingen aan autos tijdens voetballen Tijdens de voetbalwedstrijd donderdagavond zijn van 11 personenautos ruiten of sloten vernield. Op de Frederiklaan, Willemstraat, Nieuwe Fellenoord, Boschdijk, Frederika van Pruisenweg, Sportlaan en Iepenlaan zijn ruiten van autos ingeslagen en sloten vernield. Uit de autos zijn onder andere 2 koffers met brillenkokers, een aktekoffer, twee autoradiocd-spelers en twee radardetectoren, weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Beukenlaan is vanmorgen om 00.00 uur een 27-jarige automobiliste uit Puttershoek aangehouden. Een surveillance van de politie had gezien dat de vrouw als bestuurster van een personenauto slingerend over de rijbaan van de Marconilaan reed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,05 promille aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Vrijdagmorgen om 02.00 uur is op de Laagstraat een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man aan het inbreken was in een auto aan de Laagstraat en hadden hem weggejaagd en de politie gebeld. Toen de politie ter plaatse kwam zat de man alweer in een andere auto. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. Bij onderzoek werd geconstateerd dat van een viertal autos aan de Laagstraat en een auto aan de Botstraat, het slot was geforceerd.

Eindhoven: Beroving
Een 30-jarige inwoner van Deurne is vanmorgen omstreeks 01.30 uur op het Stadhuisplein van zijn geld beroofd. De man had juist geld gepind toen hij bij het weglopen werd tegengehouden door twee mannen, een blanke en een negroïde man waarbij de laatste een mes in zijn hand had. De negroïde man eiste onder bedreiging met het mes het geld van het slachtoffer. Toen hij dit aan hen gaf zijn zij, zonder verder iets te zeggen, weggelopen in de richting van de Wal.

Nuenen: Aanhoudingen na verdachte omstandigheden Vrijdagmorgen om 05.25 uur zijn op de Eikelkampen in Nederwetten een 20-jarige man uit Litouwen en een 16-jarige Rus aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor een poging tot inbraak te hebben gepleegd bij een woning aan de Soeterbeekseweg. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na autodiefstal
Op de Edisonstraat is vanmorgen om 06.40 uur een 37-jarige Eindhovense aangehouden. De vrouw reed in een auto die sinds 6 december 2001 als gestolen stond gesignaleerd. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto is veilig gesteld.

Eindhoven: Diefstal Personenauto
Een Renault Laguna, blauw voorzien van het kenteken RD-TS-94 is vanmorgen omstreeks 08.05 uur van de oprit van een woning aan de Rouenlaan weggenomen. De eigenaar was even uit de auto gestapt om in de woning iets te pakken en liet het portier open, de sleutels op de auto, en de motor draaien. Deze kans kon de dief niet laten lopen. Toen de eigenaar buiten kwam zag hij nog juist zijn auto in de richting van de Fransebaan wegrijden. Laat dit nogmaals een waarschuwing zijn om altijd de motor af te zetten en de sleutels van de auto te halen.

Handel: Vriendelijkheid beloond met wegnemen auto Vanmorgen omstreeks 08.30 uur bemerkte een 31-jarige inwoner van Uden dat zijn autosleutels en zijn mobiele telefoon waren weggenomen. Toen de man buiten keek zag hij dat zijn auto, merk BMW, type 325 I cabrio, kleur zwart, voorzien van het kenteken XS-NN-63, eveneens was weggenomen. Het slachtoffer had een paar dagen geleden een meisje ontmoet die geen onderdak had. Om haar te helpen liet hij het meisje in zijn caravan slapen. De man zou haar vandaag met de auto wegbrengen. Dit hoefde echter niet meer omdat zij er al met de auto en zijn telefoon vandoor was.