APC lanceert Travel Power: mobiele stroom voor de professionele laptopgebruiker

Utrecht, 07/12/2001

American Power Conversion (APC) breidt het mobiele productenpakket uit met de nieuwe APC Travel Power, een compacte 75-watt DC/AC-stroominverter voor notebooks. Met de APC Travel Power kunnen professionals, die vaak onderweg zijn, altijd productief blijven. Of ze nu in de auto zitten of in het vliegtuig, ze hebben geen extra laptopbatterijen meer nodig.

"Het wereldwijd groeiende aantal reizende zakenlui, in combinatie met de behoefte aan een hoge beschikbaarheid, maken van dit product een zeer bruikbare oplossing," zegt Aaron Davis, vice president marketing bij APC. "Via deze uitbreiding van onze mobiele producten beschikken professionals overal ter wereld over de mogelijkheid voor NonStop Networking".

APC's nieuwe Travel Power biedt een continue stroom van 75 watt en kan zowel worden gebruikt in de auto als in het vliegtuig. Op de weg kan het toestel worden aangesloten aan de sigarettenaansteker. In een vliegtuig gebruikt het apparaat de ingebouwde aansluiting in de stoelen als stroombron.

Travel Power is uitgerust met verschillende beveiligingen. Zo heeft het toestel een dubbele lichtindicator: wanneer de batterij van de auto onder de 10,8 volt daalt, licht deze rood op en sluit de notebook automatisch af om te voorkomen dat de batterij onder druk zou komen te staan. De Travel Power is ook uitgerust met ingebouwde circuitbescherming. APC's stroominverter is de enige uit zijn categorie die een RCTA-goedkeuring kreeg. Daarnaast heeft de Travel Power van APC ook CSA, FCC Part 15 klasse B en Ce goedkeuringen. Het apparaat is met ieder notebook compatibel.

Naast deze nieuwe Travel Power heeft APC een reeeks mobiele producten, waaronder een ruim assortiment laptopbatterijen en piekspanningsonderdrukkers voor notebooks als de SurgeArrest Notebook Pro die voorkomen dat stroompieken het toestel beschadigen.

Prijs en beschikbaarheid
De APC Travel Power DC/AC power inverter heeft een adviesprijs van 137 euro (excl. BTW), en is per direct in Europa beschikbaar.

Voor fotomateriaal of testunits, gelieve contact op te nemen met NewsEnginePR, Sandra Strotkamp, Tel.: 31 20 567 21 70 - sandra.strotkamp@newsenginepr.com (Nederland) of Eef De Vos, Tel.: 32 3 260 96 46 - eef.devos@newsenginepr.com (België).
---
END

---
Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van
noodstroomvoorzieningen en oplossingen voor netwerkbeheer. Tot het assortiment van APC behoren
piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in 2000 een omzet van meer dan 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.
Journalisten,