Politiebericht Venlo 7-12-2001
Mediabericht 7 december (13.30 uur)

Roermond Verkeerscontrole

ROERMOND De politie heeft in het kader van het Roer-je-mond-project donderdag een verkeerscontrole gehouden. Tussen 18.00 en 22.00 uur 70 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. Onder andere werden 44 fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht en 15 fietsers voor het rijden in het voetgangersgebied. Zes automobilisten werden met de lasergun betrapt op te hard rijden, waarbij in het 50km-gebied als hoogste snelheid 77 km/u werd gereden.

Venlo Bedreiging om gestolen fiets

VENLO Een 22-jarige in Steyl wonende man is aangehouden nadat hij personeel van een winkel aan de Vleesstraat bedreigde omdat zijn fiets gestolen was. De man uit Steyl was per mountainbike gaan winkelen in Venlo en zette zijn dure fiets omstreeks 17.15 uur onafgesloten voor de zaak. Hij gelastte een personeelslid van de zaak om intussen op zijn fiets te letten. Toen de man uit Steyl na 45 minuten buiten kwam was zijn fiets weg, waarop hij binnen met dreigementen verhaal ging halen. De bedrijfleider waarschuwde de politie die de man aanhield. Tijdens de opiumwetcontrole kreeg een burger-politiepatrouille omstreeks 22.30 uur op de Maaskade van een 22-jarige jongen op een prachtige mountainbike het aanbod de fiets te kopen voor een geeltje. Nadat de patrouille zich kenbaar maakte werd de fiets in beslag genomen en aan het bureau gestald. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit de fiets van de inwoner van Steyl kan zijn.

Venlo 14.120 gulden boete bij drugscontroles

VENLO Bij controles in het kader van de integrale aanpak van drugsoverlast en drugshandel in totaal voor een bedrag van ruim 14 duizend gulden aan boetes uitgereikt. Ook werden 11 personen aangehouden en geverbaliseerd. Bij de acties werd ongeveer 1400 gram verdovende middelen van verschillende soort in beslag genomen. Een 31-jarige inwoner van Duisburg bleek bij zijn aanhouding in het bezit van een boksbeugel. Deze werd in beslag genomen en de man kreeg hiervoor een boete van 300 gulden.