Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DWK. 2001/4796
datum
07-12-2001

onderwerp
Toekomst Groen Onderwijs
TRC 2001/12338 doorkiesnummer

bijlagen
2

Geachte Voorzitter,

In het Algemeen Overleg met de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij op 27 november 2001 heb ik u het verslag (bijlage 1) en de deelnemerslijst (bijlage 2) van de conferentie op 6 september 2001 over de toekomst van het groene onderwijs toegezegd. Met deze brief en bijlagen voldoe ik aan mijn toezegging.

Met als uitgangspunt de inhoud en kwaliteit van het onderwijs stonden in de conferentie van 6 september 2001 centraal: a) de samenwerking van het groene onderwijs met het overige onderwijs en b) de bijzondere kenmerken van het groene onderwijs. In vijf werkgroepen, samengesteld uit de conferentiedeelnemers, worden vijf thema's nader verkend, t.w.: 1. samenwerking tussen onderwijs voor voedsel en groen en het overige onderwijs, gericht op verhoging kwaliteit onderwijs; 2. inhoud groen onderwijs en verbreding vanuit voedsel en groen; 3. ervaringen met sturingsinstrumenten voor de inhoud van onderwijs; 4. vraagsturing door leerling en arbeidsmarkt; 5. wetgevingsbeperkingen.

Op basis van de verkenningen wordt een discussienotitie opgesteld.

De tweede conferentie over de toekomst van het groene onderwijs zal plaatsvinden op 10 december 2001. De hierboven genoemde discussienotitie en onderliggende rapportages van de vijf verkenningen vormen de input voor het debat.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorst

Bijlagen:
Het verslag
De deelnemerslijst
(Niet in elektronische vorm beschikbaar)


---