Carros

Het Nieuwe Rijden: een kwaliteitsverbetering van de rijlessen

(11 december 2001)

Nederlandse rij-instructeurs en examinatoren getraind in modernste rijtechnieken

Alle rij-instructeurs en examinatoren worden in het najaar van 2001 en de eerste helft van 2002 getraind in een nieuwe rijstijl: Het Nieuwe Rijden. De rijstijl wordt vervolgens in de rijlessen aangeleerd aan nieuwe automobilisten. Hiermee ontstaat een nieuwe generatie automobilisten die veiliger, comfortabeler en energiebewuster rijdt.

Op vrijdag 7 december worden de eerste trainingscertificaten uitgereikt aan twee instructeurs en één examinator door BOVAG-directeur Koos Burgman. Burgman: Het Nieuwe Rijden sluit uitstekend aan op de huidige rijopleiding. Bovendien maakt Het Nieuwe Rijden optimaal gebruik van de mogelijkheden die de hedendaagse autotechniek biedt. Een belangrijke ontwikkeling.

De belangstelling voor de trainingen is overweldigend. Reeds 90% van alle in Nederland werkzame C/E-instructeurs heeft zich ingeschreven. Ook bij de B-rijopleiding overtreft de vraag naar trainingen het aanbod. Er hebben zich al zon 1300 instructeurs opgegeven waarvan er al 450 zijn getraind. De reacties zijn enthousiast. C/E-instructeur Cees Lagrand van Verkeersschool Heijs: Door de training krijg je meer verkeersinzicht, waardoor er rust in je rijden komt. Je bespaart verrassend veel brandstof, gemiddeld zon 16%.

De training komt tot stand in nauwe samenwerking met de branche. Initiatiefnemers zijn Novem en het Ministerie van Verkeer & Waterstaat. De samenwerkingspartners zijn BOVAG - afdeling VAN, CBR, CCV, FAM, Innovam, OTC-Rij, VTenL en VVCR. Het is uniek dat organisaties uit de rijschoolwereld zo intensief samenwerken om een gezamenlijk resultaat te bereiken.