Ingezonden persbericht


Tijdens de feestdagen 'Tijd voor Vis'

Rijswijk, 7 december 2001 Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor vis tijdens de feestdagen. Vis is namelijk licht verteerbaar en past qua uitstraling goed binnen het feestmenu. Zalm en paling blijven toppers. Het Nederlands Visbureau verwacht dat de top vijf van meest verkochte vissoorten tijdens de feestdagen er als volgt uit zal zien:
1. gerookte zalm

2. garnalen

3. gerookte paling

4. zalm

5. visschotels voor gourmet of fondue

In het zojuist verschenen receptenboekje Tijd voor Vis 4 zijn leuke ideeën te vinden voor feestgerechten met vis. Het boekje geeft voldoende inspiratie voor de komende feestdagen zoals gegratineerde tongrolletjes uit de oven, Hollandse garnalencocktail en smakelijke vishapjes. De Tijd voor Vis receptenboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij diverse supermarkten en visspeciaalzaken. Daarnaast zijn de boekjes via het gratis telefoonnummer 0800 9080 te bestellen. Internetgebruikers kunnen de website www.tijdvoorvis.nl raadplegen. Een kaartje sturen kan ook: Nederlands Visbureau, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk.

/////