Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.55 uur) Vrijdag 7 december 2001

Beek, auto tegen boom:
Donderdagavond 6 december 2001 is op Hoogkuil te Beek een personenauto tegen een boom gereden. De bestuurder werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.
Een 42 automobilist uit Maastricht raakte omstreeks 23.50 uur op Hoogkuil te Beek onwel, vermoedelijk door een te lage suikerspiegel. Kort nadat de auto slingerend begon te rijden raakte deze van de weg waarna deze tot stilstand kwam tegen een in de berm staande boom. De bestuurder, niet ernstig gewond, werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij voor een nacht ter observatie werd opgenomen. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weggetakeld en de zwaar gekwetste boom moest door de brandweer worden omgezaagd.

Sittard, geen rijbewijs wel drugs:
Een 33 jarige inwoner van Sittard, is donderdag 6 december 2001 door de politie aangehouden nadat hij in het bezit bleek te zijn van harddrugs.
De automobilist uit Sittard werd rond het middaguur op Overhoven te Sittard door een politiepatrouille gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs. Op vordering van de politie overhandigde hij de politie een kleine hoeveelheid, minder dan een gram, heroïne. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Daar bleek bij een onderzoek aan zijn kleding dat hij aan de onderkant van zijn schoen een zakje met ruim 11 gram heroïne had verstopt. De politie nam de harddrugs in beslag. Tegen de inwoner van Sittard wordt proces-verbaal opgemaakt. In het kader van snelrecht zal hij zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Sittard, inbreker ontkomen:
Vrijdagmorgen 7 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een winkelbedrijf gevestigd aan de Rijksweg te Sittard. De vluchtende inbreker wist op zijn fiets te ontkomen.
Omstreeks 02.35 uur werd bij de politie melding gedaan dat er een inbraakalarm was in het bedrijf. Een ter plaatse gezonden politiepatrouille hoorde bij het inspecteren van de buitenzijde van het pand plotseling iemand wegrennen. Het bleek een man te zijn die snel op zijn fiets sprong en wegfietste. De politie achtervolgde de vluchtende inbreker maar deze wist te ontkomen door tussen twee paaltjes door te fietsen aan de Begijnenhofstraat. Daar verloor hij zijn rugzak waarin alleen een stanleymes aanwezig was. De inbreker is onbekend gebleven. Bij een onderzoek in het bedrijf werden twee grote ruiten vernield aangetroffen. Deze werden ingegooid met een grindtegel die in het bedrijf werd aangetroffen. Op het eerste oog werd er niets ontvreemd. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.