Gemeente Nuth


In gemeentehuis en basisscholen

150 KERSTSTALLEN VERTOLKEN "KERSTFEEST WERELDWIJD"

Vanaf vrijdag 7 december a.s. wordt in de gemeente Nuth onder de titel "Kerstfeest Wereldwijd" een expositie van kerststallen gehouden. De kerststallen, sinds 1974 verzameld door pastoor J. van Oss van de St. Remigiusparochie in Schimmert, zijn te bezichtigen in zowel het gemeentehuis als in de vijf deelnemende basisscholen zoals ook in de parochiekerk van Schimmert. De expositie mag als uniek en als laatste kans worden beschouwd voor het bezichtigen van deze verzameling in de regio. Na deze expositie wordt de verzameling in 2002 overgedragen aan het Limburgs Museum in Venlo om daar een waardige bestemming te krijgen.

In ieder van de deelnemende scholen worden 30 kerststallen tentoongesteld. Deze kunnen bezichtigd worden tijdens de openingsuren van de scholen. Daarnaast zijn deze scholen op zondag 16 december speciaal voor dit doel geopend en wel van 11.00-15.00 uur. Iedereen is daar dan van harte welkom.

De expositie in het gemeentehuis omvat 6 kerststallen. Deze zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (op werkdagen van 08.30 12.00 uur en op donderdag tevens van 14.00-19.00 uur). In het gemeen tehuis blijven twee kerststallen staan tot na nieuwjaar.

Bij de kerststallen wordt ook informatie gegeven over het land van herkomst. De kerststallen worden ook per werelddeel over de verschillende basisscholen verdeeld. De verdeling is als volgt: BS Elckerlyc Nuth: Zuid-Amerika; BS De Bolster Nuth: Azië; BS St. Stefanus Wijnandsrade: Noord-Amerika; BS St. Servatius Vaesrade: Afrika; BS Hulsberg: Europa.