Gemeente Emmen

06-12-2001

7 december
Vrijwilligers bedankt met groot feest

Vrijdag 7 december vindt in de Giraf een Feest van, voor en door vrijwilligers plaats. Wethouder Kleine Deters opent om ongeveer 20.00 uur het feest, waarna er allerlei optredens plaatsvinden. Een groot aantal sponsoren verleent zijn medewerking aan het feest. Alle beschikbare kaarten zijn inmiddels uitgegeven.

Het feest wordt georganiseerd door het Lokaal Comité Vrijwilligers en is bedoeld om vrijwilligers een blijk van waardering te geven. Veel organisaties en vereniging kunnen niet bestaan zonder mensen die zich belangeloos inzetten. Maar het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en te behouden. Daarom moeten we zuinig op hen zijn. Het merendeel van de kaarten is verspreid via verenigingen / organisaties die deze aan hun vrijwilligers geven als dank voor hun inzet.

Programma
De optredens vinden plaats in de Hondsrugzaal, Vlinderzaal, Brinkzaal en het Grand Café. Er wordt ondermeer opgetreden door de internationale demonstratiedansgroep Perinita, leerlingen en docenten van CQ, Troubled Wine, 25 Cigarettes en vrijwilligers die zich hiervoor hebben aangemeld. Harmonie Euterpe vormt met zangeres Donna Lynton de hoofdact van de avond.

Sponsoren
In totaal zijn er ruim 60 sponsoren gevonden die allemaal een bijdrage leveren om het feest mogelijk te maken. Pricon Teleservices bv is hoofdsponsor. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen.

Het Lokaal Comité Vrijwilligers
De Verenigde Naties heeft het jaar 2001 uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van de Vrijwilligers. Aangezien de gemeente Emmen ook groot belang hecht aan vrijwilligerswerk, heeft zij dit voorjaar het initiatief genomen om een Lokaal Comité op te richten. In het comité zitten vertegenwoordigers van organisaties die veel met vrijwilligers werken en een vertegenwoordiging uit het bedrijfsleven. Wethouder Kleine Deters is voorzitter van het comité.


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen