Provincie Drenthe

Werkgroep Activiteiten voor Jongeren met Beperking wint Drentse Vrijwilligersprijs

Assen, 7 december 2001
Persberichtnummer 01-125



De Werkgroep Activiteiten voor Jongeren met een Beperking uit Hoogeveen heeft de Drentse Vrijwilligersprijs 2001 gewonnen. Gedeputeerde Margriet Brink-Massier heeft de werkgroep de bijbehorende prijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een feestelijke avond voor Drentse vrijwilligers in het provinciehuis in Assen. Het oorspronkelijke geldbedrag van 5000 gulden verhoogde zij, nu we aan de vooravond van de euro-invoering staan, tot een bedrag van 2500 euro.

De jury koos voor de Werkgroep Activiteiten voor Jongeren met een Beperking omdat zij van grote maatschappelijke betekenis voor Drenthe is. De werkgroep organiseert elke derde vrijdag van de maand een muziekavond in 'het Podium' in Hoogeveen. Deze avond is zeer in trek bij jongeren met een beperking. Maandelijks komen 70 tot 100 jongeren hierop af. Maar ook jongeren zonder handicap waarderen de 'disco-avonden' en gaan hier regelmatig naar toe. Daarmee levert het initiatief een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het samenleven van mensen met en zonder beperking.

De disco-avond is door vrijwilligers bedacht en opgezet. De jury sprak haar waardering uit voor de manier waarop een kleine groep vrijwilligers zoveel jongeren weet te bereiken. Ook op andere plaatsen in Drenthe zouden dergelijke muziekavonden succesvol kunnen zijn. De werkgroep heeft daarmee een voorbeeldfunctie voor andere culturele activiteitencentra in Drenthe.

Behalve de Werkgroep Activiteiten voor Jongeren met een Beperking waren ook de theatergroep De Ratel en de Multiculturele Vrouwennetwerken genomineerd. In totaal waren er meer dan 110 aanmeldingen voor de provinciale vrijwilligersprijs.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl