Politiebericht Friesland: Friesland 7-12-2001
Politieberichten van 6/12 (13.00 uur) tot 7/12 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak kantoor
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een kantoor aan de Willemskade. Door een raam te forceren kwam men het pand binnen, waarna een computer werd weggenomen. Een 42-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Leeuwarden: fietsers aangereden
Bij een aanrijding op de Mr. P.J. Troelstraweg heeft een 33-jarige fietser uit Hallum verwondingen opgelopen. De fietser werd op genoemde weg door een 44-jarige automobiliste uit Stiens aangereden, die een rood verkeerslicht had genegeerd. De fietser werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL vervoerd. Bij de aanrijding was ook nog een 54-jarige fietsster uit Stiens betrokken, die ongedeerd bleef.

Langweer: inbraak auto
Een auto die geparkeerd stond aan de H.R. Vierstrastrjitte was in de nacht van woensdag op donderdag het doelwit van een inbraak. Een slot van de auto werd geforceerd, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. De 27-jarige eigenaar uit Langweer deed aangifte.

Ooosterzee: onder invloed
Een 54-jarige bromfietser uit Lemmer is donderdag om 13.30 uur op het Westeind aangehouden, omdat hij onder invloed bleek re zijn. Op het bureau blies hij 695 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur kreeg.

Grou: inbraak auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een aan de Toetsma geparkeerd staande auto. Een portierslot werd geforceerd en vervolgens werd een radio/cd-speler weggenomen. De 45-jarige eigenaar uit Grou deed aangifte.

Dokkum: aanhouding zakkenrollerij
Twee Leeuwarders, een van 32 en een van 30 jaar, zijn donderdag om 16.45 uur aangehouden in een winkel aan de Strobossersteeg. Een werkneemster van de winkel was er getuige van hoe één van de mannen uit de tas van een klant een GSM wegnam. De mannen werden door het winkelpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen.

Franeker: diefstal uit kantoor
Uit een kantoorpand aan de Groenmarkt zijn donderdag omstreeks 16.00 uur twee laptopcomputers gestolen. Een baliemedewerkster van het bedrijf werd door een haar onbekende man afgeleid, waarna uit een andere ruimte de computers werden weggenomen. Op een bewakingsmonitor zag ze nog twee mannen weglopen. De man die haar afleidde had een Zuideuropees of Marokkaans uiterlijk, was ca. 1,75 meter lang, had bol gezicht en zwart sluik haar. Hij sprak gebrekkig Duits en Nederlands en droeg een rode jas van het merk Helly Hansen.

Dokkum: aanhouding winkeldiefstal
Een 30-jarige en een 29-jarige vrouw, beiden uit Leeuwarden, zijn donderdag om 16.45 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen werden in een winkel aan de Strobossersteeg betrapt toen ze sigaretten wilde meenemen zonder te betalen. De gewaarschuwde politie ontdekte in de tassen van de vrouwen nog diverse goederen, waarvan vermoed wordt dat ze van winkeldiefstal afkomstig zijn. Beiden werden op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: inbraak auto
Donderdag werd tussen 14.00 en 18.45 uur ingebroken in een auto die aan de Mr. P.J. Troesltraweg stond geparkeerd. Van de auto werd een raam vernield, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. De 41-jarige eigenaar uit Franeker deed aangifte.

Sneek: zwaar onder invloed
Een 28-jarige inwoner van Radogoszcz (Polen) is donderdag om 19.45 uur op het Grootzand aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 1345 ug/l.. Hij kreeg een proces-verbaal, een rijverbod voor 18 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding na belediging
Een 19-jarige Leeuwarder is donderdag om 21.00 uur bij de Mercuriusfontein aan de Wirdumerdijk aangehouden, nadat hij twee politiebeambten had beledigd. De politiebeambten waren daar met een groepje jongeren in gesprek, toen de verdachte zich daarmee bemoeide. Nadat hij de politiebeambten had beledigd probeerde hij nog weg te fietsen. Hij werd echter aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Heerenveen: botsing fietsers
Op de hoek Breedpad/Gedempte Molenwijk kwamen donderdag om 14.30 uur twee fietsers met elkaar in botsing. Eén van de fietsers, een 83-jarige inwoonster van Heerenveen, kwam daarbij ten val en liep een hoofdwond op. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht, maar kon na behandeling weer naar huis. De andere fietser, een 19-jarige plaatsgenoot, bleef ongedeerd.

Drachten: vrouw gestoken
Een 23-jarige inwoonster van Drachten is donderdag omstreeks 22.15 uur door een andere vrouw met een mes gestoken. De vrouwen kregen om nog onduidelijk reden ruzie in een coffeeshop aan de Zuidkade, die zich op een gegeven moment buiten voorzette. Volgens een getuige had een vrouw ineens een mes in haar hand, waarmee ze in de zijkant van de borst van het slachtoffer stak. Deze merkte pas dat ze gestoken was toen ze daar door de getuige op was gewezen. Ze bleek een kleine, niet bloedende wond te hebben opgelopen. Ze meldde zich vervolgens op het politiebureau, van waaruit ze eerst naar het ziekenhuis werd doorverwezen. De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. Zij en het slachtoffer moeten nog nader door de politie gehoord worden.

Makkinga: onder invloed
Een 34-jarige inwoner van Hoornsetrzwaag is vrijdag om 00.20 uur op de Langduurswoude aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Omdat een blaastest op het bureau mislukte, werd hem een bloedproef afgenomen. De man bleek bovendien te hebben gereden, terwijl hij nog een rijontzegging had.

Zwaagwesteinde: onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Twijzelerheide is vrijdag om 01.30 uur op de Foarwei aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 710 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: fietser onder invloed
Een 24-jarige Leeuwarder is vrijdag om 01.10 uur op de Paulus Potter aangehouden, nadat hij daar in kennelijke staat met zijn fiets tegen een auto was gebotst. Op het politiebureau lukte het niet hem een blaastest af te laten leggen, waarna hem een bloedproef werd afgenomen. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 18 uur.

Leeuwarden: woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. Nadat een deur was geforceerd, werden uit de woning diverse zaken weggenomen, waaronder twee videorecorders en een aantal sieraden. De 30-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: straatroof
Een 56-jarige inwoonster van Leeuwarden is donderdag om 11.10 uur op de Harlingersingel van haar tas beroofd. De vrouw liep over genoemde weg, toen haar tas, die zover haar schouder droeg, werd losgesneden. Dit gebeurde zo hardhandig, dat ze ten val kwam en een aantal meters werd meegesleurd. Van de daders is slechts bekend dat het ging om vier blanke jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. De politie heeft in de omgeving nog zonder resultaat naar de mogelijke daders gezocht. Het slachtoffer liep een verwonding aan haar gezicht op, waarvoor ze per ambulance naar het MCL werd vervoerd. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 29-jarige Leeuwarder is vrijdag om 06.00 uur op de Drachtserweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. OP het bureau blies hij 760 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uur kreeg. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 8808272