Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Verdachten opgepakt
09:22 vrijdag 7 december 2001

Martin Panman
0592383211 / 0651611628

Met de aanhouding van twee criminelen uit Assen heeft een klein regionaal rechercheteam een grote serie inbraken in woningen en bedrijven opgelost.

Naar aanleiding van veel aangiftes van inbraken in woningen en bedrijven in de kop van Drenthe en een deel van Groningen heeft een klein specialistisch rechercheteam een uitgebreid rechercheonderzoek ingesteld. Na weken van onderzoek kon overgegaan worden tot de arrestatie van twee Assenaren van respectievelijk 44 en 34 jaar. De verdachten gingen professioneel te werk en maakten gebruik van professioneel inbrekers gereedschap. Op diverse plaatsen werd onder leiding van een rechter-commissaris huiszoeking gedaan. Daarbij werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die afkomstig waren van diverse inbraken. Zo werden o.a. nieuwe fietsen, tvs, keukenapparatuur, sanitair, blikken met verf, mobile telefoons, smeedijzeren tuinhekken, een grote hoeveelheid gereedschap, en vele slijpmachines, en boormachines e.d. inbeslaggenomen. Ook zijn er twee vuurwapens inbeslaggenomen. Om honden uit te schakelen hadden de verdachten paralizers bij zich (een verdovend middel)

Verder werd een computergestuurde snijbrander inbeslaggenomen. (Zie foto) De herkomst van dit zeer kostbare apparaat is bij het recherche team niet bekend. De eventuele eigenaar kan zich melden via het bovenvermeld nummer. Bij een van de huiszoekingen werd tevens een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Meerdere assimilatielampen en filters werden inbeslaggenomen. De hennepplanten werden vernietigd.

Beiden verdachten zitten in afwachting van het verder onderzoek nog vast.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe