Euronext Brussels

Persberichten - 07/12/2001

Spector-Kodak - Franse en Duitse autoriteiten geven groen licht voor Spector-Kodak akkoord

Franse en Duitse autoriteiten geven groen licht voor Spector-Kodak akkoord

Desinvestering van Spectors groothandelsactiviteiten bijna rond

WETTEREN, 7 DECEMBER 2001 Zowel de Franse als de Duitse nationale autoriteiten voor het mededingingsbeleid hebben hun goedkeuring verleend aan het akkoord tussen Spector Photo Group en Eastman Kodak (Europe) met betrekking tot Spectors groothandelsactiviteiten in Frankrijk en Duitsland. Hiermee zijn de factoren die het akkoord nog konden blokkeren, van de baan.

Het akkoord tussen Spector en Kodak werd op 10 oktober jongstleden ondertekend in het Europese hoofdkwartier van Kodak in Genève (Zwitserland). De overeenkomst betreft een globale transactie waarbij 11 groothandelslaboratoria van Spector Photo Group zijn betrokken en een aantal andere groothandelsorganisaties. De betrokken laboratoria voor fotoafwerking zijn gesitueerd in Frankrijk (8), Duitsland (2) en Oostenrijk (1). De beslissing van de bevoegde Oostenrijkse autoriteiten is nog hangende, en zal ten laatste tegen eind februari 2002 gekend zijn.

De overeenkomst vormt een belangrijk element in het Renaissance Plan, waarmee Spector Photo Group zijn financiële positie versterkt en zich tevens herpositioneert rond zijn direct-to-consumer activiteiten. Wanneer de overeenkomst is uitgevoerd, zal Spector Photo Group omgevormd zijn tot een kleinere, maar rendabele organisatie met activiteiten in 11 Europese landen.

Bron: Spector
Provider: Euronext Brussels