Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuws van Holland International - zomer 2002


· Alle Italië-vakanties in één magazine

· Naar Sardinië met eigen charter

· Nieuwe 'Er even tussenuit' brochure vol korte trips
· Aparte Barcelona brochure

· Bahia in Brazilië

· Stedenreizen naar de Baltische Staten

Aparte Italiëgids
Holland International komt met een speciale 228 pagina's tellende Italië-gids. Nog nooit is zo'n compleet aanbod van Italië-vakanties in één handzame brochure op de Nederlandse markt gepresenteerd. Alle soorten arrangementen zijn er in te vinden: zonvakanties, villa's, stedentrips, autohuur, rondreizen etc. Aanvullende informatie over de streken en bezienswaardigheden, favoriete streekgerechten, goede restaurants en mode zorgen ervoor dat zowel de kenner als de beginneling helemaal in Italiaanse sferen raakt bij het lezen van dit magazine.

In de gids staan diverse nieuwe bestemmingen van Holland International, zoals Piemonte, Elba, Sorrento, de Eolische eilanden Lipari en Vulcano, de Amalfikust, Perugia, Napels en Sardinië. Dit laatste eiland wordt aangevlogen met een eigen charter. Met zijn prachtige baaitjes en rustige stranden is het een heel geschikte bestemming voor de individuele reiziger. Alle accommodaties op Sardinië worden inclusief auto aangeboden. Bovendien biedt Holland International komende zomer exclusief 60 van de meest populaire Cuendet-huizen in Italië aan op de Nederlandse markt. Verder is in de brochure een nog groter aanbod aan accommodaties, rondreizen en fly-drives in Toscane te vinden. Eén van de aanraders is een rondreis die geheel in het teken staat van de culinaire hoogstandjes van dit gebied. Deze reis wordt begeleid door een kok-reisleider.

ZONVAKANTIES
Holland international heeft haar zonvakanties dit jaar ondergebracht in vier brochures.

In de gids Spanje/Portugal zijn de Costa Lisboa en Costa Verde terug van weggeweest, met veel fly-drives en verrassende accommodaties. Het aanbod op Mallorca is uitgebreid met appartementencomplexen in Alcudia, nieuwe RIU-hotels en een cruise. Het betreft een 12-daags arrangement inclusief een 8-daagse all-

inclusive cruise. Eén route voert via Zuid-Frankrijk, Italië (excursies naar onder meer Pisa en Rome) en Sardinië naar Barcelona. Een tweede route gaat via Sicilië en het Italiaanse vasteland (excursie naar onder meer Napels en Pompeii) naar Corsica, Zuid-Frankrijk en Menorca.

De Turkije-gids biedt een compleet en scherp geprijsd aanbod met rondreizen, fly-drives, jeep-drives en accommodaties, waaronder veel all-inclusive hotels. Nieuw is Kusadasi aan de Aegeïsche Kust, met het resort Çesme. Ook zijn er combinatiereizen en cruises naar de Griekse eilanden en Turkije. Naar alle bestemmingen wordt gevlogen met de gerenommeerde Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus, waarbij gebruik wordt gemaakt van vier aanvlieghavens.

De Griekenland-brochure bevat nieuwe kleinschalige, sfeervolle accommodaties op het Corfu en de all-inclusive Magic Life club op Rhodos. Verder biedt Holland International exclusief het nieuwe 5-sterren hotel Grecotel Kos Imperial op Kos aan en zijn er veel combinatiemogelijkheden voor de Griekse eilanden, waaronder 'islandhoppen'.

De overige zonbestemmingen staan in de brochure Zon Vakanties. In Egypte is het aanbod aan rondreizen en Nijlcruises uitgebreid, te combineren met Hurghada en El Gouna. Verder zijn er nieuwe 4-daagse cruises vanaf Malta naar Sicilië en Napels, en vanaf Cyprus naar Libanon en Egypte.

Cuendet
De bijna 500 pagina's tellende Cuendet-brochure bevat deze zomer een nog groter aanbod van prachtige vakantiewoningen in Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. De consument kan kiezen uit eigen vervoer of vlucht met autohuur ter plaatse.

'Er even tussenuit'
Deze nieuwe brochure van Holland International komt tegemoet aan de vraag naar korte vakanties. Naast een uitgebreid aanbod in de Benelux en Duitsland, staan in deze brochure korte vliegarrangementen naar steden in Spanje, Italië, de Kanaaleilanden, Madeira en Malta. De brochure kent drie thema's: 'Actief Ontspannen', voor wie lekker wil golfen, duiken, wandelen of uitwaaien, 'Luxe Verwenners' met onder meer culinaire - en kuurarrangementen, en 'Rondje Stad', met veel aandacht voor cultuur, culinaire hoogtepunten en de lokale bevolking. De reizen worden aangeboden met eigen vervoer of lijndienstvlucht. De brochure bevat tevens een activiteitenkalender, waarbij bij elk evenement een passend arrangement wordt aangeboden.

Autovakanties Europa
De brochure 'Kort Weg' bevat autovakanties die vooral geschikt zijn voor zelfstandige vakantiegangers die willen genieten van hun vrijheid. In Spanje is het aanbod met name aan de Costa Brava uitgebreid met luxe hotels, appartementen en villa's met zwembad. In diverse gebieden in Frankrijk zijn extra kastelen, golfhotels

en vrijstaande villa's opgenomen. Nieuwe bestemmingen zijn de Alsace en Lorraine. Verder is Noorwegen terug in de gids en is het aanbod in Groot-Brittannië vernieuwd met vakantieparken, hotels en een aantal originele autorondreizen.

Disneyland Parijs
Op 16 maart 2002 opent Walt Disney Studios Park officieel zijn deuren. Walt Disney Studios Park, gelegen naast het Disneyland Park, geeft de bezoeker een uniek en interactief kijkje achter de schermen van de wereld van film, televisie, entertainment en animatie. De vier verschillende productiezones, alle gebaseerd op echte 'werkstudio's', geven de bezoekers de mogelijkheid om als het ware door het scherm te stappen. Hier ontdekken ze een wereld vol attracties en nog nooit eerder vertoonde shows, die ze direct in het middelpunt van de actie plaatsen. Dit nieuwe park staat in de overzichtelijke en complete Disneybrochure van Holland International.

CITY-TRIPS
Vanwege het continue succes van korte vakanties en stedenreizen in het bijzonder is het hotelaanbod wederom uitgebreid in populaire steden als Rome, Lissabon, Porto, Florence, Siena, Nice en Parijs. Van Barcelona wordt een aparte brochure uitgebracht met een ongekend breed en diep assortiment. Of het nu gaat om kunst, cultuur, gastronomie, winkelen, strand, trendy uitgaansgelegenheden of om de relaxte levensstijl die de Catalanen erop na houden, stedenreizend Nederland is massaal gezwicht voor Barcelona. Het aantal hotels is daarom flink uitgebreid van 16 naar 38, verspreid over de gehele stad, inclusief toplocaties als La Rambla en Barrio Gotico. Het programma bevat ook bijzondere excursies als helikoptervluchten en catamarantochten. Nieuw vanaf zomer 2002 zijn de Italiaanse kunststad Napels en de Baltische Staten Estland, Letland en Litouwen. Moskou en St. Petersburg zijn dankzij de versoepelde visumbepalingen en de verbetering van de hotelkwaliteit terug in het programma.

In de nieuwe City-Trips gids is uitgebreide informatie te vinden over een aantal belangrijke evenementen die komende zomer in Europa plaatsvinden. Zo is Brugge Culturele Hoofdstad van Europa, houdt Zwitserland haar mini Expo, staat Lissabon bol van culturele festivals met als thema 'Lisbon Alive' en organiseert Barcelona een aantal activiteiten rondom het Gaudi-jaar. Stedenreizigers worden zo vroegtijdig op de hoogte gesteld van deze evenementen. Zodra het programma bekend is, organiseert Holland International een arrangement op maat rondom het evenement.

Het bekende 'Drie Bijzondere Dagen'-concept legt extra accent op de flexibiliteit en individuele invulling van het programma. Onder de naam 'City Experience' biedt het arrangement minimaal één bijzondere excursie en de mogelijkheid om een halve dag te beschikken over een privé-gids. Bovendien is het bij de meeste arrangementen mogelijk om zelf het hotel uit te kiezen uit het hele aanbod.

VERRE VAKANTIES

Caribbean/Florida
Holland International besteedt deze zomer uitgebreid aandacht aan de populaire badplaats Puerto Vallarta, gelegen aan de westkust van Mexico. In juni 2002 opent hier het RIU Jalisco hotel zijn deuren. Dit luxe 4-sterren hotel beschikt over een uitstekend all-inclusive pakket en ligt aan een prima strand in Nuevo Vallarta.

In Brazilië, het land van Samba, carnaval en zonovergoten droomstranden, biedt Holland International Bahia aan. Deze provincie is gezegend met ruim 900 kilometer strand, veel beschermde natuurgebieden, verborgen stranden en de koloniale stad Salvador. In een tropisch natuurgebied aan de Costa do Sauipe is vorig jaar een nieuw vakantieparadijs geopend. Het resort ligt aan een fraai, kilometers lang strand. Er zijn vijf luxe hotels en gezellige pousadas. Het resort beschikt over veel sportfaciliteiten, zoals een 18 holes golfbaan, een paardenranch, een watersportcentrum en squash- en tennisbanen. In het dorpje Vila Nova da Praia liggen diverse restaurants en winkeltjes. Bovendien kunnen in de directe omgeving interessante excursies worden gemaakt. Naast diverse strandaccommodaties biedt Holland International een 9-daagse bustour 'Beleef Bahia' en een 9-daagse fly-drive 'Langs de kust van Bahia'. Er wordt twee keer per week gevlogen met de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP.

Het programma in Cuba is uitgebreid met rondreizen en fly-drives vanaf zowel Varadero, Havana als Holguin. Verder biedt Holland International RIU trouwpakketten in de Dominicaanse Republiek, Mexico en Jamaica aan.

In Florida biedt Holland International bustours met Nederlandstalige begeleiding, strandbreaks aan de Gulfcoast en de autorondreis 'Classic Florida', met overnachtingen in bijzondere accommodaties als een trendy designhotel, klassiek kasteel en luxe resort met dolfijnenbasin.

USA/Canada
De USA/Canada-gids is deze zomer geheel vernieuwd, met onder meer enkele bijzondere, nieuwe autotours. Speciaal voor liefhebbers van de indianen- en cowboycultuur is 'Pueblos & Canyons', die onder meer Tucson, Tombstone, Durango, Santa Fe, Taos en Mesa Verde aandoet. 'The Great Atlantic Coast Explorer' voert via New York en Washington naar het historische Williamsburg. Optioneel in deze autotour is de music break met een bezoek aan rock 'n roll Memphis en jazzy New Orleans. De 'Canadian Parks Hiking Tour' is ontworpen voor actieve wandelaars die het leuk vinden om de natuur te voet te ontdekken. Zij krijgen het handboek 'Hiking the Rockies!!' met hikingroutes variërend van 2 tot 8 uur. 'Lighthouses & Hidden Treasures of Atlantic Canada' ten slotte is een autorondreis over het schiereiland van Atlantic Canada. De overnachtingen vinden plaats in kleine bed & breakfast hotels, op een ferry en optioneel in een vuurtoren. Verder omvat het programma busrondreizen, strandarrangementen in de omgeving van Los Angeles en Hawaï, en bijzondere stadsarrangementen, onder meer naar het

Jazz Festival in New Orleans.

Azië/Afrika
Holland International heeft voor het eerst rondreizen door China opgenomen. De 26-daagse China Gold voert onder meer langs Beijing, Shanghai, Zuzhou, Xian, Guilin en Hongkong. Onderweg wordt gebruik gemaakt van trein, boot, bus en fiets, zodat de reiziger een uitstekend beeld krijgt van het immense land. De minimumdeelname is 15 personen en er is Nederlandstalige reisbegeleiding. Verder biedt Holland International een 22-daagse rondreis 'Famous Treasures' (minimumdeelname twee personen, met Engelstalige gids), een Yangtse minicruise en stedentrips naar Beijing, Shanghai en Hongkong. De arrangementen zijn onderling te combineren.

In Thailand introduceert Holland International Khao Lak, waar diverse luxe accommodaties zijn gecontracteerd. Dit nieuwe vakantiegebied ligt op een uur rijden van de luchthaven van Phuket. Toeristen vinden er aan de ene kant jungle en aan de andere kant de zee. Ze kunnen er onder meer wandelen, fietsen, duiken of een bezoek brengen aan één van de natuurparken.

Holland International heeft een compleet nieuw programma voor Zuid-Afrika samengesteld, bestaande uit onder meer fly-drives, losse accommodaties en korte bus- en autotours (3 tot 7 dagen). De consument kan onder meer kiezen uit een tour langs hoogtepunten van de Garden Route of een bezoek aan het Westcoast Park en Bird Island. Tevens zijn er diverse tours door het Kruger Nationaal Park, in open voertuigen of combinatie met Zwaziland of Kaapstad. De tours zijn onderling te combineren en kunnen worden verlengd met een strandvakantie in Balito of een citybreak in Johannesburg, Kaapstad of Durban.

Einde bericht

7 december 2001/52