Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuws van Arke - zomer 2002


· Extra veel aandacht voor hotels met familiekamers
· Nieuwe Frankrijkbrochure: voor Nederlanders het favoriete vakantieland
· Uitgebreide en sterk gewijzigde autovakanties Benelux/Duitsland
· Nieuwe brochure met fietsvakanties in Europa
· Speciale familie-arrangementen naar verschillende steden
· Aparte gids met pretpark Port Aventura
ZONVAKANTIES
Voor de zonliefhebber heeft Arke drie brochures:

Zonvakanties Spanje/Portugal
Arke biedt dit jaar veel nieuwe accommodaties. Zo is in Mallorca het assortiment flink uitgebreid en heeft de familiebestemming Cala d'Or een compleet aanbod van gezellige appartementencomplexen. Op Ibiza biedt Arke nieuwe accommodaties vlakbij Playa d'en Bossa en Figueretas. Ook op Fuerteventura en Madeira kunnen bij Arke meer appartementen en hotels worden geboekt. Op Menorca zijn schitterende nieuwe familiecomplexen opgenomen. Nieuw in de Algarve is de 8-daagse fly-drive tot aan Oporto.

Corsica
Het aanbod op Corsica is uitgebreid met acht appartementen, inclusief auto. Ook dit jaar wordt er weer met een charter op Corsica gevlogen.

Zonvakanties
In de dikke Zonvakantiegids staan veel nieuwe accommodaties in Griekenland, zoals nieuwe kleinschalige familiecomplexen op Corfu in de omgeving van Gouvia. Naar Turkije vliegt Arke met de gerenommeerde Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus op maar liefst vier aanvlieghavens. Arke biedt scherpe prijzen en veel vroegboekkortingen. Het all-Inclusive aanbod is uitgebreid, evenals het appartementenaanbod in het populaire Side aan de Turkse Rivièra. Natuurlijk wordt ook het populaire Club Belinda Holiday Village weer exclusief op de Nederlandse markt door Arke aangeboden. Nieuw in Bodrum aan de Aegeïsche Kust zijn het resort Torba en de vaarvakanties langs de Turkse kusten of Griekse eilanden. In Malta is een 4-daagse cruise Sicilië-Napels met verlengingsmogelijkheden opgenomen. Het all-inclusive aanbod van Arke in Bulgarije en Kreta is sterk uitgebreid. Ideaal voor een onbezorgde gezinsvakantie doordat de klant letterlijk en figuurlijk niet op de kleintjes hoeft te letten.

OVERLAND

Eén complete Frankrijkbrochure
Voor zomer 2002 komt Arke met een complete Frankrijkbrochure! Deze komt tegemoet aan de grote vraag naar het favoriete vakantieland van Nederlanders. Of het nu gaat om

vakantieparken, hotels, appartementen, campings en/of rondreizen: de Frankrijkbrochure levert een groot en gevarieerd aanbod, met nadruk op de populaire bestemmingen als de Dordogne, de Cote d'Azur, Corsica en de Languedoc. Natuurlijk ontbreekt ook in deze brochure Disneyland Paris niet. Kortom, een gids met vakanties voor het hele gezin.

Autovakanties Europa
Arke richt zich met deze brochure op families die met samen op vakantie gaan. Een selectie per bestemming. Voor Frankrijk is als nieuwe bestemming het gebied Alsace, Lorraine en Franche-Comté. Ook de Périgord is zeer uitgebreid met diverse types accommodaties in de verschillende gebieden in de Périgord. In Italië is één nieuw gebied opgenomen: Piemonte, de streek tussen de Alpen en Liguria. Dit gebied is in Nederland nog niet ontdekt, maar staat bekend om zijn uitstekende wijnen (Barolo, Barbera). De aangeboden accommodaties zijn kleine agriturismo's, waar gastvrijheid en gemoedelijkheid voorop staan. Verder zijn alle overige gebieden (Gardameer, Italiaanse, Venetiaanse en Adriatische Rivièra) goed onder de loep genomen. Arke biedt in de autovakantiegids een volledig nieuw programma in Groot Brittannië aan met veel vakantieparken. De samenwerking met een aantal ferry-maatschappijen is flink aangescherpt en dit heeft geresulteerd in een verbeterd aanbod.

Autovakanties Benelux & Duitsland
Het gehele aanbod van de voormalige Holland International vakantieparkengids en de Arke Even Bijtanken gids is opgenomen in deze gids. Bovendien zijn er nieuwe accommodaties opgenomen. Deze sterk gewijzigde brochure is zeer geschikt voor families. Er worden meer attractieparken aangeboden, de hotelaccommodaties zijn allemaal gescreend op kindvriendelijkheid en hebben grote kamers. Bij de vakantieparken is een grote keuze. Veel faciliteiten of juist kleinschalig en rustig, aan de kust of in de bossen, kleine of grote bungalows etc. Sunparks in België is terug en in Duitsland is het gloednieuwe vakantiepark in Linstow met vele faciliteiten opgenomen.

Buspendelvakanties
Voor de komende zomer biedt Arke twee nieuwe bestemmingen aan in het pendel-programma. In Hongarije is dit het gezellige plaatsje Balatonlelle, aan het Ballatonmeer. Dit plaatsje is een kruising tussen het drukke Siofok en het iets rustigere Balatonfoldvar. De tweede nieuwe bestemming is Playa D'Aro, aan de Costa Brava. Playa D'Aro staat bekend om zijn gezellige winkeltjes, leuk strand en vele goede uitgaansgelegenheden. In de steden Siofok, Lloret de Mar, Callela, Salou en Rimini heeft Arke veel nieuwe hotels en appartementen in het programma opgenomen. In de laatstgenoemde is Arke al jaren marktleider. Nieuw dit jaar zijn, op veler verzoek, speciale rokersbussen naar de Spaanse Costa's.

Fietsvakanties
Deze brochure is terug van weggeweest en bevat een aantal van de meest populaire fietsroutes in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. Op elke route is het bagagevervoer van hotel naar hotel geregeld, zodat er met plezier gefietst en genoten kan worden. Enkele voorbeelden zijn de populaire Oostenrijkse Passau Wenen tocht, in Italië een mooie route door Toscane en in Frankrijk een prachtige tocht langs de Loire. Ook een drielandentocht rondom de Bodensee, waar Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland worden aangedaan, kan worden geboekt.

Kampeervakanties
In deze brochure staan twaalf nieuwe campings. Op elf hiervan is een speciale peuterclub. Hier kunnen kinderen tot vier jaar op een speciaal ingerichte speelplaats onder begeleiding spelen, terwijl de ouders kunnen genieten. De peuterclubs zijn in mei, juni en september vier keer per week geopend. Op zes campings is een tienerclub aanwezig met een eigen activiteitenbegeleider. Hier worden allerlei activiteiten zoals tennis-, volleybal-, tafeltennis- en softbaltournooien georganiseerd. Daarnaast zijn er beachparties en karaoke-avonden. Ook is er een mogelijkheid om te kajakken, duiken, zeilen of ponyrijden. Ideale vakanties voor het hele gezin!

Riviercruises
In deze brochure zijn twee nieuwe reizen met de MS Amsterdam (vertrek vanaf Arnhem) opgenomen. Dit is een 7-daagse reis Rijn/Moezel en een 7-daags rondje IJsselmeer met bezoeken aan onder andere Amsterdam, Volendam, Franeker en Urk. Met de MS Serena heeft Arke als nieuwe reis Noord- en Midden-Nederland, waar het schip aanlegt in Kampen, Lemmer, Harlingen, Oudeschild en Zaandam.

Port Aventura
Het park Port Aventura, vlakbij Barcelona is een fantastisch pretpark van Universal Studios met hotels op het park. Dit betekent veel plezier in de vele attracties. Bovendien is het goed te combineren met een aantal dagen genieten aan de zonnige kust. Door de vele familiethema's is dit park zeer geschikt voor gezinnen. Arke biedt de mogelijkheid om het park per auto, vliegtuig of bus te bezoeken.

Landelijk Genieten
Bij de Landelijk Genieten brochure staan hotels in Duitsland, waar rust en ruimte in een natuur- en milieuvriendelijke omgeving centraal staan. De hoteleigenaar zwaait er zelf de scepter en zorgt voor een persoonlijke benadering en sfeer.

Arke bus verzorgd
De brochure van Arke bus verzorgd, die onder de naam 'Genieten en Veel Zien' wordt uitgegeven, is sterk vernieuwd. Door het succes van vorig jaar zijn de zogenaamde 'vlieg-busreizen' enorm uitgebreid. Bijvoorbeeld met een 8- of 15-daagse vlieg-busrondreis door Turkije. Naast de vlieg-busreizen nemen ook de busrondreizen in populariteit toe. Het aanbod is uitgebreid met rondreizen door Hongarije, Oostenrijk en Polen. Arke denkt ook aan comfortabel reizen! Met ingang van dit zomerseizoen reizen klanten die een 9-daagse reis of langer hebben geboekt, met een Comfort Class touringcar met maximaal 42 zitplaatsen. Optimaal comfort dus.

STEDENVAKANTIES

Arke Bruisende steden
De Arke Bruisende Steden brochure telt 188 pagina's en is een geheel nieuwe gids met afwijkend formaat (vierkant) en een compleet vernieuwd 'binnenwerk'. Er is een soort 'boekje in een boekje' gecreëerd. Dit is een totaal nieuw ontwerp op de Nederlandse markt, waardoor het stedenprogramma meer aandacht opeist dan menig andere brochure. Er staat uitgebreide informatie over de bereikbaarheid van een hotel per openbaar vervoer en de parkeergelegenheid, en parkeerkosten indien klanten met eigen auto reizen. In de Arke tips staan adviezen met betrekking tot de bezienswaardigheden, musea, winkelmogelijkheden en uitgaansgelegenheden. Zo kan de klant op steeds dezelfde plaats de belangrijkste informatie vinden die op een stad van toepassing is.

Nieuwe arrangementen zijn het Weekendarrangement en het Familie-arrangement. Het Weekendarrangement is een compleet programma voor een grote familie die geen tijd of zin heeft om zelf een programma in elkaar te zetten. Het is een 3-daags arrangement met aankomst op vrijdag. De keuze van het hotel is gebaseerd op de centrale ligging van de bezienswaardigheden en/of uitgaansgelegenheden. In het arrangement zijn onder andere een OV-kaart inbegrepen (met kortingscoupons voor winkels etc.), een info-pakket, entree voor minimaal twee attracties, diner in een lokaal restaurant/café en daar waar mogelijk een avondprogramma op de zaterdag (theater, dansshow, etc.). In het Familie-arrangement is, hoewel een stedenvakantie niet primair een gezinsvakantie is, toch een aantal steden opgenomen, die zeer aantrekkelijk zijn om met het gezin te bezoeken. Met name de steden in België zijn bijzonder geschikt voor een bezoek door het hele gezin. Bij de steden die opgenomen zijn in het Familie-arrangement is rekening gehouden met de reistijd, kinderfaciliteiten in het hotel, kindermaaltijden, familiekamers in het hotel en attracties die voor kinderen (en ouders) interessant zijn.

Het hotelaanbod is aangepast aan de behoefte van de Arke-klant. Zo is er bijvoorbeeld rekening gehouden met het inkopen van familiehotels of hotels met familiekamers op bestemmingen die geschikt zijn om met het gezin te bezoeken. Ook zijn in de brochure meer betaalbare en goede middenklasse hotels opgenomen op bestemmingen waar tot nu toe veel luxere hotels werden aangeboden. De overzichtelijkheid van de brochure is vergroot, omdat op iedere pagina de prijstabellen zijn opgenomen.

Wat betreft de bestemmingen hebben behoorlijk wat wijzigingen plaatsgevonden. Op de eerste plaats is er ruime(re) aandacht voor Brugge, een zeer populaire Arke-bestemming. Brugge is in 2002 Culturele Hoofdstad. Reden genoeg om in de brochure meer informatie te geven over de belangrijkste tentoonstellingen en om het hotelaanbod uit te breiden. Op de tweede plaats speelt Arke in op de opening van het nieuwe attractiepark bij Disneyland Parijs: Walt Disney Studios. In de Arke Bruisende Steden brochure zijn nu ook hotels te vinden die in de omgeving van het park liggen. Een ander attractiepark dat aandacht krijgt ligt buiten Barcelona en heet Universal Studios Port Aventura. Ideaal voor gezinnen met kinderen, die de vele hoogtepunten van de stad willen afwisselen met ontspannend en leerzaam vermaak in de vijf werelden van Port Aventura. In het park bieden wij hotel Port Aventura en El Paso aan. Tot slot schenkt Arke ruime aandacht aan de EXPO in Zwitserland, die in zomer 2002 georganiseerd wordt. De arrangementen en entreekaarten kunnen worden geboekt in combinatie met een hotelovernachting in Bern, Bazel of Zürich.

VERRE VAKANTIES

USA
Het Amerikaanse reisaanbod van Arke (inclusief Hawaii) is gebundeld in één dikke brochure! Nieuw hierin zijn de stoere camping adventures. Dit zijn avontuurlijke kampeertochten met overnachtingen op plaatsen waar de meeste toeristen niet zo snel komen. De route kan, indien mogelijk, worden aangepast aan de wensen van de groep. Bij Arke kunnen ook zogenaamde Highlight tours worden geboekt. Hier worden de hoogtepunten van een streek door Arke zo goed mogelijk belicht aan de hand van de beschikbare reistijd. Heeft de klant één, twee of drie weken vakantie en kiest hij voor een bepaald gebied? Met een Highlight tour reist hij via een optimale route door de gekozen streek. Andere tours in de gids zijn de verrassende autotours zoals Cowboys & Jazz, waar de cowboyssteden Dallas, Amarillo en San Antonio worden gecombineerd met de muziekstad New Orleans. Een andere autotocht is Colonial America. Vanuit Washington gaat de tocht in zuidelijke richting naar Virginia. Onderweg wordt het historische Williamsburg niet vergeten, waarna de route via de kust de

klant naar Washington leidt. Voor de liefhebbers van campers biedt Arke de mogelijkheid van 'one ways' tussen Amerika en Canada door de unieke samenwerking van onze motorhomepartners: Motor Home Vacations en Moturis. Bovendien bieden beide maatschappijen drie pakketten aan zodat de klant zich tijdens de vakantie geen zorgen hoeft te maken over toeslagen voor kilometers en verzekeringen.

Canada
Net als in Amerika kan ook in Canada een camping adventure worden geboekt. Speciaal voor gezinnen heeft Arke autotours voor families. Bijvoorbeeld Spectacular Atlantic Canada. Ideaal voor families omdat er minder kilometers worden gereden en voor de overnachtingen kindvriendelijke hotels zijn geboekt. Bij de Western Canada tour krijgen de kinderen gratis een beer en is het verblijf in comfortabele kindvriendelijke lodges. Voor West-Canada kan de vakantieganger zelf een autotour samenstellen met de Flexible Drives, zelfs met de mogelijkheid om een op maat samengesteld informatiepakket bij te boeken. Net als in Amerika kan ook hier een 'one way' per camper worden gemaakt.

Caribbean
Arke besteedt uitgebreid aandacht aan de populaire badplaats Puerto Vallarta gelegen aan de westkust van Mexico. Eén van de belangrijkste reden hiervoor is de opening van het nieuwe RIU Jalisco hotel volgend jaar juni. Deze bekende hotelketen biedt hier een uitstekend all-Inclusive pakket aan dat op de Nederlandse markt exclusief wordt aangeboden door Arke en Holland International. Het is een luxe 4-sterren hotel gelegen aan een prima strand in Nuevo Vallarta. Behalve hotels en appartementen van verschillende categorieën bieden we ook de 7-daagse bustour 'Koloniaal Mexico' aan. Voor de gasten die kennis willen maken met Mexico City zijn er diverse mogelijkheden waaronder een 4-daags stop-over pakket waarbij drie overnachtingen, transfers en excursies zijn inbegrepen. Er wordt gevlogen met een KLM B747 naar Mexico City. Vervolgens is er een goede verbinding naar Puerto Vallarta met Mexicana. Voordeel is dat er flexibele reisduren mogelijk zijn aangezien KLM elke dag naar Mexico City vliegt. Nieuw is hotel RIU Bachata in Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Dit luxe 4-sterren all-Inclusive hotel opent haar deuren op 1 mei 2002 en is een aanvulling op de al twee bestaande, zeer populaire RIU hotels in Puerto Plata. In Costa Rica is het maken van een fly & drive de meest populaire manier om het prachtige land te ontdekken. Arke biedt een 9-daagse fly & drive Costa Rica Experience aan. Nieuw in Cuba is de zogenaamde Havana/Santiago de Cuba Cocktail. Bij deze reis verblijft de klant eerst 3 nachten in Havana en vervolgens 7 nachten in een strandhotel in Santiago de Cuba, één van de meest authentieke steden in Cuba.

De brochure Tropische Vakanties besteedt komende zomer extra veel aandacht aan hotels met familiekamers, zoals de kidssuites in bijvoorbeeld Hotel Club Double Tree. Verder biedt Arke vroegboekkorting op Disney Park Hopper passen en een speciale familie-autotour 'Enjoy Florida'.

Azië
Naast een stedentrip naar Hong Kong en een cruise wordt nu door Arke ook een rondreis door China aangeboden. 'China Gold' is een 26-daagse rondreis met Nederlandstalige begeleiding tegen een zeer concurrerende prijs! De minimumdeelname is 15 personen. Hiernaast is ook een 15-daagse rondreis opgenomen. Voor 'Highlights of China' geldt een minimumdeelname van twee personen. Een nieuwe bestemming in Thailand is Khao Lak, gelegen ten noorden van Phuket. In dit nog grotendeels ongerepte gebied heeft Arke

meerdere middenklasse- en luxere hotels in haar aanbod. Khao Lak is nog niet overspoeld door toeristen, maar er zijn wel interessante mogelijkheden voor excursies en wandelingen.

Einde bericht

7 december 2001/ 51