AutoRai

7-12-2001

Gamma nieuwe Clio uitgebreid

Het gamma van de nieuwe Clio wordt nu aangevuld met een aantal belangrijke innovaties. De 1.5 dCi motor is naast 65 pk nu ook leverbaar in een 80 pk versie. ESP is standaard op de 2.0 16v en is op de 1.4 16v, 1.6 16v en 80 pk dCi als optie te bestellen.

Na de alom geprezen 65 pk versie komt de nieuwe Clio nu ook als eerste met de 80 pk versie van de 1.5 dCi motor. Deze versie is voorzien van een intercooler en andere ontwikkelingen die het vermogensniveau hebben aangepast, waardoor deze 80 pk versie van de 1.5 dCi motor voor nog meer rijcomfort, een lager brandstofverbruik (4,2 l/100 km) en een lagere CO2-uitstoot (113 g/km) zorgt.

De nieuwe Clio stond al bekend om haar goede wegligging en biedt binnenkort zelfs nog meer actieve veiligheid door de aanwezigheid van het elektronische stabiliteitsprogramma ESP. Deze uitrusting is zeldzaam in het segment van de compacte autos en zal over enige tijd standaard worden aangeboden op de 2.0 16v Renault Sport versie en als optie op de 1.4 16v en 1.6 16v benzinemotor en de nieuwe 1.5 dCi 80 pk turbodiesel met common rail.

Voor nog meer rijcomfort komt er binnenkort een gloednieuwe snelheidsregelaar/-begrenzer en wordt het aanbod automatische versnellingsbakken verder uitgebreid. De nieuwe Clio is vanaf begin volgend jaar ook verkrijgbaar met de gerobotiseerde versnellingsbak Quickshift 5 in combinatie met een 1.2 16v motor. Bovendien wordt de
1.6 16v motor gecombineerd met de pro-actieve versnellingsbak (ter aanvulling van de 1.4 16v, die al verkrijgbaar is met automaat).

De nieuwe Clio wordt uitgerust met de gerobotiseerde versnellingsbak Quickshift 5 in combinatie met de recente 1.2 16v motor. Deze transmissie is gebaseerd op de Quickshift 5 van de Twingo, maar voor de nieuwe Clio is hij voorzien van nieuwe aanpassingen zoals bijvoorbeeld twee nieuwe rekeneenheden, één voor de motor en één voor de versnellingsbak.
Na de introductie afgelopen september van de pro-actieve automaat DP0 in combinatie met de 1.4 16v motor op de nieuwe Clio wordt het aanbod pro-actieve versnellingsbakken nu uitgebreid met een voor de Clio gloednieuwe versie die wordt gecombineerd met de 1.6 16v motor.

Renault heeft altijd al een sterke positie ingenomen in het segment van de compacte autos met automatische versnellingsbak. Deze positie wordt nu versterkt door het grotere aanbod pro-actieve automaten en de introductie van een gerobotiseerde versnellingsbak, in combinatie met de laatste generatie motoren met 16 kleppen. Deze transmissies moeten ervoor gaan zorgen dat de verkoop van de nieuwe Clio met automatische versnellingsbak gaat stijgen.

Renault introduceert de meest luxueuze versie van haar compacte hatchback: de Initiale. De nieuwe Clio Initiale is een bijzondere auto waarin een luxueuze en comfortabele sfeer heerst door de keuze voor lichte kleurstellingen, mooie materialen (hout, leder, alcantara) en een uitrusting van hoog niveau.

De dynamiek van de nieuwe Clio wordt gecombineerd met de elegantie van een luxueuze auto. Deze Initiale versie zal zelfs de meest veeleisende klant verleiden die zoekt naar een auto met een duidelijke persoonlijkheid waarin het fijn rijden is.

De nieuwe Clio Initiale is bijzonder mooi afgewerkt en wordt aangeboden in een licht interieur met een Muscade kleurstelling, waar leder en alcantara uitstekend passen bij het esdoorn houtwerk.