Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Persbericht Ministerraad
7 december 2001

RAAD VOOR CULTUUR KRIJGT NEGENTIEN LEDEN IN
OVERGANGSPERIODE

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen ingestemd met een wijziging van de Wet op het specifieke cultuurbeleid.
Het maximum aantal leden van de Raad voor Cultuur wordt daarin teruggebracht van vijfentwintig naar vijftien leden. Tot en met 31 december 2004 geldt een overgangsperiode waarin de raad uit maximaal negentien leden zal bestaan, inclusief de voorzitter. Raadsleden zullen in de toekomst vooral generalisten met specifieke vakkennis zijn die integraal over het cultuurbeleid kunnen adviseren. De uitgangspuntenbrief, die de afgelopen twee keer aan de cultuurnota vooraf ging en die het startsein geeft voor het politieke en maatschappelijke cultuurdebat, zal nu ook als onderdeel van de cultuurnota wettelijk worden verankerd.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 07.12.01