Ingezonden persbericht


Eerste Masters of Science in Global eCommerce

ontvangen diploma op Erasmus Universiteit

ROTTERDAM 7 december 2001 - Vandaag ontvangt de eerste lichting deelnemers aan het Global eCommerce Masters (GeM) programma van de Erasmus Universiteit Rotterdam het diploma. Zij verkrijgen daarmee de titel Master of Science in Global eCommerce. Om 16.30 uur zal in de aula van de universiteit het officiële programma aanvangen en de diploma-uitreiking plaatsvinden. Het GeM programma heeft deze eerste lichting opgeleid, opdat zij op succesvolle wijze eCommerce kunnen implementeren in hun organisatie. Door de inhoud van het programma direct te koppelen aan professionele werkervaring van de deelnemers, verkrijgen zij een breed scala aan managementvaardigheden en inzichten op het gebied van eBusiness.

Prof. Dr. Ir. Hans Oppelland, Programma Directeur Global eCommerce Masters: "Maar liefst 34 managers, consultants en entrepreneurs ronden dit executive programma af en zijn klaar voor de toekomst. De bedrijven waar zij werkzaam zijn, hebben daarmee managers in huis gehaald die de uitdagingen van de 'global' internet-economie aankunnen. Dat is erg belangrijk in een tijd waarin streng gelet moet worden op efficiency en return-on-investment. De huidige economie heeft managers nodig die de mogelijkheden en beperkingen van de informatie- en communicatietechnologie voldoende kunnen beoordelen voor het succes van hun organisaties in het internettijdperk".

Vijftien maanden geleden zijn de deelnemers begonnen aan het Global eCommerce Masters programma. Naast hun dagelijkse werkzaamheden hebben zij één dag in de week deze opleiding aan de Erasmus Universiteit gevolgd. Een zware taak voor de betrokkenen en de opluchting is groot als zij vandaag hun Masters of Science in ontvangst mogen nemen.

"Voor mij persoonlijk is een grote kracht achter het executive programma het gezamenlijk nadenken over eBusiness met de andere deelnemers. De groep is multidisciplinair en de ervaringen die uitgewisseld worden zijn zeer waardevol", aldus deelnemer Matthijs de Haan, eBusiness Manager Akzo Nobel.

Global eCommerce Masters
Elk jaar start er een nieuwe groep deelnemers aan het programma. De eerstvolgende zal zijn eind augustus 2002. Het Global eCommerce Masters programma is georganiseerd in samenwerking met een internationaal consortium van Business Schools en behoort tot het aanbod van managementopleidingen voor executives van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het GeM programma is bedoeld voor managers, entrepreneurs en beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor de introductie van eCommerce in hun organisatie. Maar ook voor diegenen die een belangrijke rol willen spelen in de digitale economie. Om een minimale inbreuk op de dagelijkse werkzaamheden te bewerkstelligen, worden de sessies op één vaste dag in de week, namelijk op vrijdag, georganiseerd. Naast het opleidingstraject van 15 maanden, brengen de deelnemers drie weken in het buitenland door.

Vanaf maandag zijn de presentaties van de sprekers te zien en te lezen op de website van het Global eCommerce Masters programma: http://www.eed.nl/gem

Website Erasmus Universiteit: http://www.eur.nl

#####